valborg!.. och lite irritation!

En ganska trevlig tradition hemma i Svea egnetligen. Men här är det precis som vanligt - folk jobbar hela dagarna, ungarna går i skolan och sen har massa aktiviteter tills det är dags för kvällsmat vid 20 och sen hopp i säng. Nog för att mañana är fiesta, dvs day off, men de firar inte Valborg direkt. Så jag firar för mig själv i soffan med ett glas rött! Nej jag skojja. Det är kaffe i ett ölglas, eller är det ett tjockt vinglas? Oklart. Men det kändes lite festligare än i de vanliga kaffekopparna som jag annars har sönder en efter en :) Handdiskade glaset sen och ställde tillbaka det bland de andra "finglasen" så mamman inte skulle få några konstiga idéer, hehe. 
 
Idag har jag varit ledig, och kommer att vara ledig hela kvällen vilket det i fortsättningen kommer bli typ 3 kvällar i veckan. Asnice. Dock så har jag 3 luncher hemma med kidsen istället, vilket betyder rush hours och dryga morföräldrar som tjatar på mig och är allmänt sliskiga. What do to lix. 
Imorse åt jag asgod frulle med en jävla massa "parmaskinka" eller vad det nu kallas hemma, här heter det bara "jamón", dvs skinka. Våran vanlig smörgåsskinka som vi har på mackan heter "jamón dulce" här, alltså söt skinka eheh. Jag hade med andra ord ingen stressig morgon. Planerade in ett benpass och gled i väg till gymmet och körde ett effektivt benpess på typ 40 miunter. ALltså mina gympass är sällan längre än så. Kan bero på att jag alltid bara kör och inte står och babblar eller spänner mig framför spegeln hela tiden. Go hard och go home bitches. Led mig igenom ett set marklyft också vilket känns så brutalt just nu. Vill inte ens tänka på imorgon. Men då har man tränat rätt iaf, trots att jag sällan styrketränar tungt eller egentligen med någon rutin (ibland har jag 1 veckas paus från styrketräning eller bara gör de övningar som jag gillar) så syns det snabbt resultat. Gjorde vidriga bicepscurl igår, som jag hatar, fick sånnadär kräkkänslor verkligen. Men poff så bubblar musklerna upp sig, hehe. Tackade mamma för generna, tack även pappa up there <3
 
Nog pratat om träning: nu planerar jag dagens andra styrkepass! Nej jag skoja. Sitter och spenderar lite dötid framför min bästa vän Macbooken, som vanligt, snacksar på nötter och en mögelost och funderar över framtiden, dvs den närmsta timmen. Måste plocka undan i köket innan tha family kommer hem. Fast det gör jag 100 gånger om dagen ändå. 
Ikväll ska jag in till city och "tomar algo", tapas eller ett glas virre är än så länge oklart men det återstår att se. 
Har danssug som vanligt mään får la hålla mig till helgen. 
 
Jag vill också fira Valborg! "It's a tradition in Sweden, everyone gathers outside, lights up a huge fire and gets drunk" skrev jag till a friend of mine regarding sista April traditionen i Sverige. Tyvärr, som sagt, så är inte traditionen densamma här i trött Catalunya. 
 
OCH EN (näst) SISTA GREJ! Blir lite irriterad på hur alla klagar över saker och ting på typ twitter eller insta. Ett exempel är SÄRSTAVNING/SÄRSKRIVNING. The thing is, my people, är att när jag personalmente använder särstavning är när ordet jag skriver är international! Antingen är ordet på engelska, eller så översätter jag direkt. I Engelska särskriver man nämnligen typ alla ord. Sommarlov - Summer vacation/summer holiday, Partyhumör - Party mood.. osv.. dåliga exepel. Men engelskan särskriver alla ihopsatta ord typ och ni supersvenskar som har lite svårt att fatta det, enough with the swedish subtitles and start practising, por favor! 
 
sista grejen...hashtaggar! Alla som använder sig av 20 hashtaggar/bild förstår jag att folk driver med. Men om jag lägger upp en bild på en bananjävel, också taggar jag #banan, #fruit, #frukt exempelvis. Det är ju superbra?! Jag söker jämt på hashtaggar om jag ska laga mat, om jag har en laxbit också vill jag ha tips på nån festlig rätt. Så söker jag på #salmon, eller #lax, också har folk taggat det när de har lagt upp en bild på en laxmaträtt som ser jättegod ut. Det är ju helt perfekt för tips och för att kunna sprida sina bilder till att inspirera andra. Förstår inte grejen varför folk stör sig på sådant så mycket. Underlättar ju asmycket hallå. Lugna sä.
 
Adiós. 

la lluvia..

Här fortsätter det att regna och vara grått, men tack och lov så gör det igen skillnad på Barcelonas partylife minsta lilla, eller Barcelona överhuvudtaget. Bara man har ett bra paraply så är det inga problem! Något tjockare inne på alla caféer och pubar, men definitivt inte mindre folk ute. Me gusta. 
Igår var jag ledig hela dagen. Superskönt. Sov till 8 (!?) trots att jag hade sovmorgon, men jag hann med en hel del. Bland annat lite impulsshopping; 1 svart jacka med hög krage och regntät/regnvänlig (?), 1 par shorts och 1 fin t-shirt. Kändes bra. Kommer sakna shoppingen här!! Sen gjorde jag en sen lunch till mig själv; homemade svamp- och löksoppa med egengjort bröd :) 
 
Sen tog jag 1 timmes siesta, vilket var väldigt behövligt! På kvällen åkte jag in till city och träffade Mina. Vi hängde på ett väldigt mysigt café och snackade massa och tog ett varsitt glas vin. Sen följde jag med henne hem till en av hennes kompisar där de var flera andra. Supertrevliga var dom. Jag fick brutalt danssug och ville verkligen dra till nattklubbarna, men ingen av de andra ville de så jag chansade och åkte dit själv för att leta på Ellen, som jag visste var på Shoko. Där var det smockfullt och jag hittade såklart inte henne, så då ringde jag Alex och han var på Sotavento, så hängde med han dit och stannade tills 5 imorse då jag tog första morgontåget hem. Hade skitkul! Dansade, drack lite champange och lyssnade på goo musik. Perfekt fredag.
Mysiga caféet/puben
Jag precis just nu

Aventuras

Hola a todos,
 
Torsdagkväll finalmente, det känns bra. Ikväll hade jag ungarna ensam tills klockan 21 så mañana blir det sovmorgon, och ledig hela dagen. Mmm fantástico. Har lite ärenden jag tänkte göra sen får vi se vad som händer på kvällen, har planer men vi får se vad vädret har att bjuda på. Idag har det regnat katter och hundar sedan 16. Kul det lät att säga det på svenska ehehe. 
De todos modos - Imorse åkte jag och kompis på äventyr. Först till Estadio Olímpico de Montjuïc, nu Estadi Olímpic Lluís Companys. Ett stort staduim där de hade Olympiska spelen -92. Det var fett stort. Cool view. Inte ovanligt i denna stad dock, Barcelona realmente tiene muchas cosas impresionantes para ver.
 
Sen tomamos un café, sen knatade vi vidare till Monjuïc och såg den fetaste viewn jag någonsin sett, man såg heela Barcelona därifrån. Vi gick inte in i palatset men det behövdes ej.
Framifrån, där vi passerade med bilen.
På hemvägen stannade vi vid något annat place där man kunde se ut över havet. Synd att det var så grått och trist väder ba.
 
 
Såhär less blir jag när avokadon är segare än segaste att mogna.
Var bara tvungen att lägga upp denna bild på gårdagens lunch. Helt sjukt vilken KNUG jag är i köket.
Ser kanske inte så frestande ut, inte det minsta. Men mm. Det är en hamburgare med persilja/vitlöks smak som jag gjorde en fantastisk sås till; kokosmjölk, grädde, salt, peppar samt cebolla tierna, det är en lök som kommer från morföräldrarnas trädgård, en mix av gullök och gräslök. Till det en sallad på champinjoner stekta i chimmichurry och grönsallad från trädgården. Alltså önskar att allt sånt här gott var så lättillgängligt i Suecia också. Seriöst kokossåsen var nog det godaste jag gjort på länge. Trodde ej man kunde matcha kokos med något annat än typ räkor eller kyckling, men icke!! 
 
Nu ska jag sova.
Buenas noches!

 
 

babbel

 
En bild från dagens äventyr. Laddar upp resten ikväll samt escribiré lo que he hecho hoy.
Nu har jag inte så mycket tid kvar här borta. Känns både positivo y negativo. Finns dock en hel del jag saknar hemifrån som jag ser framemot när jag kommer hem.
Har precis ätit lunch och nu tillbringar jag bara lite dötid i soffan, tänkte göra en sakna lista. Tycker sånt är lite kul. 
 
Las cosas que me extraño de Suecia..
 
- Lösgodis
- Ockelbo Atletklubb
- Min säng
- Mina parfymer
- Vispgrädde 
- Lösgodis igen, för jag saknar det så sjukt mycket. 
- Valbo <3 (promenader, häng på balkonger med vänner och vin, mimmi&morfis, deras mat osv..)
- Mor
- Las amigas
- Att titta på TV! Kollar bokstavligt talat aldrig på tv här, tvn är bara på på kvällarna och då är det barnprogram, annars är det bara dubbade serier på katalanska. Not my cup of tea.
- Gävle
- Mitt hus
- ICA Supermarket i Ockelbo!
- Svenskar, saknar som fan
- Stabilare väder! Nog för att det är varmare här, men det ändras hela tiden från dag till dag och jag blir sjuk todo el tiempo.
- Svensk mat
- Menos gente en el tráfico! Alltså, lugnare trafik och mindre folk. Här är jag alltid spänd när jag kör, även fast jag är kungen hela dagen att köra bil så måste man alltid paya mycket attencion till alla andra locos..
 
 

sant jordi

Hola,
Idag är det katalanska Valentine's Day - Sant Jordi. Alla mujeres/flickor/kvinnor/abuelas får rosor, och alla hombres får böcker. Jag fick en ros. Av morfarn, muy amable!
Ännu en dag av fullständig trötthet!! Jag är så sömnig och trött. Men vaknar till på kvällarna.. Imorse tog jag en kombinerad PW med lite övningar på träningsställningarna som finns ute. Alltid något. Har visst tagit gympaus. 
Sen blev det städning och de vanliga tisdagsrutinerna. Vardagarna här är ju mas o menos likadana så finns ej så mycket att skriva.
Stötte på min islänning Ellen idag när jag och den lille var påväg till la piscina. I helgen ska vi nog ut och roa oss, eller vi ska. 
Nu sitter jag i min säng, trött och mätt. Fick ett sånt sötsug efter maten, får det alltid om jag inte äter mig tillräckligt mätt utan bara småplockar. Så jag blandade ihop yogurt med det där kletet som finns i kokosmjölk, hällde på sylt, kokos (älskar kokos!!!!!) och lite frön och grejer. Drömmigt gott! Tur det är kväll så ingen behöver se min laktosmage nu, hehe. Jag älskar yogurt, grädde, cottage cheese och kvarg, så jag struntar i att min mage inte gör det. Orka köpa laktosprodukter, finns ändå bara laktosfri mjölk här och jag dricker ju inte mjölk.
 
Imorgon hoppas jag verkligen att jag vaknar upp pigg. 
 
Musikanter i Barca i fredags.
Jejejejeje.
VIlle få med att solen sken, kunde knappt hålla ögonen öppna. Därav weird min.
Mina drömmiga plättar i söndags. Som pålägg är det bär, kokos, några jordnötter och "mató", finns ingen svensk översättning men det är som sötare keso typ, fast mycket mycket mindre färskost än vad det är i keso. 
La rosa que recibí del abuelo :)

mi fin de semana

hola chicos,
 
söndagmorgon/förmiddag och solen lyser. ser iallafall ut så från fönstret. vaknade imorse och var superstressad och irriterad för jag insåg att jag inte hade något gott hemma så jag kunde göra god frukost, typ yogurt. så ska snart ta bilen till den enda matbutiken som är öppen på söndagar. får äta pannkakor till lunch/middag istället. 
helgen har varit muy bien! orkar inte skriva någon roman för jag är alldeles för rastlös och måste ut och röra på mig. 
fredag: date med mia i bcn. satt på una cafetería och snackade om allt möjligt. fick även presenter från sverige som var så sjukt efterlängtade. hade planer på att g ut sen på kvällen men var så trött när jag kom hem att det blev hemmakväll. 
lördag: powerwalk i solen. fin lunch. snabbshopping på 60 minuter (10 minuters cykling fram och tillbaka inräknat!). siesta. fix. tåget in till stan. träffa sandra och strandhäng. mötte upp jennifer & line och vi gick tillsammans till "nick havanna" och dansade i några timmar. mycket trevligt. invigde mina hemska glitterskor och det gör så djävulskt ont i fötterna idag. nu; cykeltur sen raka vägen och köpa laktosprodukter så jag kan äta pannkakor med bär och mató. 
 
lycka <3
min lyxiga lunch (tycker jag själv)
 
snabbshopping : 2 toppar och 1 ögonskugga.
fixad, var ute i god tid och slapp stressa.
standard; knäppa kort på garderobslappen in case of emergency.
jag & sandra on the dancefloor
line och en taggad jennifer!
 
sin vosotras, nada importa.
 

viernes porfaaaa

finalmente ha terminado la semana y el finde ya está aquí. buenisimo. 
 
rundhuvve :)
 
sitter och väntar på att mia ska svara på fejjan så jag vet när jag ska ta tåget in till city. espero que encuentre el wifi pronto!!  
imorse var jag så irriterad på massa shit när jag åkte hem ifrån skolan; dryga tjatiga morföräldrar, ungar och en hel del annat. så less på att ingen unge spolar i toaletten här!! alltså inte ens a la piscina, de knatar in och lämnar dörren öppen, gör sin business och sen går därifrån. förväntar de sig alltså att nån annan ska spola bort deras pipi?! (pipi = kiss). näe, me da asco de verdad!!
 
ahora me voy a preparar. tengo que marchar, hasta luego!

Park Güell

Buenas!
Inte lika varmt idag som igår, men det är fortfarande sommar según yo. Imorse tog jag en halvtimmas prommis, sen bar det av på äventyr med kompis. Vi åkte först till Park Güell, en sån där given turistgrej som man måste se, apparently. Bueno, det var fint och fullt av turister. Fick glänsa lite när jag träffade några svenskar; de frågade om jag ville ta ett foto på en krasslig engelska, och jag hörde på dialekten att de var svennar så jag svarade på svenska. Det var lite kul. Blev konstigt att blanda svenska med dem och spanska med kompis dock. Min hjärna är så spansk nu. Kunde knappt prata engelska på sjukhuset förra veckan (klockan var 03:00), doktorn insisterade på att prata engelska för han ville visa att jag kunde, och jag svarade på spanska. Huuuuur som helst. 
Efter att ha promenerat runt där och tittat på Gaudis skapelser så åkte vi på lite sightseeing och avslutade på en fet outlet strax ifrån där jag bor. Bara märken dock, och även om allt var 50% så var det fortfarande svindyrt. Vi satt oss på Starbucks och sen for vi hemåt.
 
Kvällen avslutades a la piscina con mis ninos, och jag tog en kort prommis medan den lille simmade. Samt gjorde lite mag- och rumpövningar på några bänkar som finns ute längs ån, som alltså är till för träning. Har bestämt mig att inte gymma förrän antibiotikakuren är över. Challenging..
 
Es la hora de dormir, imorgon är det fredag :))
 
Besos.
Himla fin kopp på Starbucks. Så fin att jag var tvungen att ta med mig den hem! Styggt... men har väl lärt mig av den bästa! 

verano

 
Litet kollage från igår och idag. Nu är det svensk högsommar här, vår för katalanerna. Det var närmare 30 grader idag, inte i skuggan alltså. Har fått färg i facet och håret har satt igång med blondering! Weird, det är lixom april.
Nu; sova. Imorgon; äventyr
 
Buenas noches.
 

 

Everyone hears what you say. Friends listen to what you say. Best friends listen to what you don't say.


una mierda

Jag förstår inte, såfort saker och ting är bra, så måste det gå över lika snabbt? Gårdagen var bra, men jag var trött. Idag var det helt sjukt. Har legat i sängen mer eller mindre hela dagen, sov t.o.m. 2 timmar på eftermiddagen innan jag hämtade ungen. Sen blev jag piggare och ville ut på en prommis i solskenet, men jag var tvungen att sitta barnvakt för mamman skulle hämta pojkens pappa på flygplatsen för han sk vara här i ett par dagar. Men det gjorde inte så mycket ändå, ungarna var snälla. 
Just nu är jag bara så arg, ledsen och besviken. Ser inte längre fram emot att jag snart ska åka till Sverige, hade hellre spenderat sommaren här och sluppit allt strul och skit. 
Måste få färdigt USA ansökan snart också. Hoppas verkligen jag hittar the perfect family på ett ställe där jag vill vara. Eller jag tänker hitta the perfect family.
 
 
 
Ska sova och drömma om Kleopatra beach nu. Det behövs.
À la mierda.
 
 
Buenas noches. 

ya está!

I'm so back to life. 
Fick ju somsagt 2 grymma tabletter att hämta ut från apoteket som jag har tryckt i mig nu senaste dagarna. Låg i sängen i princip hela helgen, tråkig men ack så nödvändigt (fint ordval va). Förutom söndag, då åkte jag in till stan och träffade min kära Fanny och hennes vän Camilla som var där på vacaciones. Det var trevligt att se lite liv.
Nu är jag pigg igen (PEEEPPAAR). Så igår tog jag 1 timmes PW, sjukt trött dock. Men brukar börja med en prommis/cykeltur när jag har vilat ett tag. Så idag har det varit massa barn + att jag har tränat. Gjorde ett väldigt bra benpass mellan hämta-skjutsa-ungar. Dagar jag inte kör tugnt, vilket jag egentligen gör sällan, så kör jag mellan tungt och fler rep istället. Jag ser de som både styrka och konditionsträning för musklerna typ. Vet ej men det funkar bäst för mig. Körde knälyft (älskhatar stramningen efteråt), knäböj (vilket var ganska kul eftersom det är speglar längs hela väggen, och jag stod närmast spegeln. 2 meter rakt bakom satt en kille och tränade armarna, han hade alltså min röv som utsikt när jag gjorde squats, lär ha varit en trevlig syn), benpress och insidalår. Kändes bra. Cyklade till gymet, det är ju strul med ACn i bilen så det blir jag och cykeln nu framöver. Men det gör inget för jag älskar ju cykeln!!!! Dock har jag en skräckhistoria från i morse, gällande min älskade cykel. Å det där med ACn, den funkar men endast på högsta nivån eller vad man säger. 1-3 funkar inte, bara 4an och den väsnas så mycket så jag hör knappt musiken. Störande. Så jag har åkt med nedvevade rutor nu i några dagar och spelat hög musik, värsta hårdingen.
 
Juste; imorse.
Jag har sällan sovmorgon, de mornar som morfarn kommer så lär jag ju ändå upp 7 lixom. Och jag går ju inte tillbaka och lägger mig när dom har åkt. SÅ. Imorse fick jag sova. Skönt. Men så fort jag vaknade så stack jag iväg för att uträtta ett litet ärende så jag i lugn och ro skulle kunna sitta på min favoritplats i det högra hörnet av soffan, dricka mitt ljuliga morgonkaffe+te samt avnjuta min deliciösa egenpåhittade chokladpannkaka (har tillsatt några bitar 85% choklad i nu också och inte bara kakao, vilken sensation). OCH givetvis - titta på nyhetsmorgon. På tisdagar kommer ju även den där doktorn dit och pratar, i love him han är så go. MEN..
När jag skulle åka tillbaka hemåt, låste jag upp cykeln som jag hade ställt vid det där trädet och ville snabbt komma hem för jag var hungrig och kissnödig som ett djur, så börjar kedjan låta jättekonstigt och hoppa och knäcka. Så lät den hela tiden och jag blev asförbannad eftersom att min planering inför dagen var ju att kunna cykla till gymmet!!!!!!! MEN NEJ. Så allt blev ju kaos. Jag kunde inte avnjuta frukosten i lugn och ro och lee framför min favoritdoktor, istället var jag upprörd och irriterad och gjorde en hemmaverkstad i vardagsrummet för att se om mekken Jessie kunde lösa situationen. Men nej, jag blev bara sådär gubbigt verkstadlortig om händerna. Så jag letade upp en cykelverkstad och sa att det var fel på min cykel och att han lär hjälpa mig. tänkte; fuck jag vill inte betala för cykeln. Han ba; alltså det är växeln som har hamnat i mellanläge typ, jag hade tryckt ner växeln men den hade inte hunnit växla klart lixom :) Bra jobbat J. Sen cyklade jag hem nöjd och glad och kände mig riktigt dum och oteknisk, men vad gör det om hundra år!
VIlken story det blev. 
 
NU sitter jag i min säng, mätt och belåten efter en konstig men god middag bestående av butifarra (som köttigare korv med smak av vitlök och persilja) och gräddstekta av kronärtskockor, gröna bönor och små baconbitar samt en hel del små tapasbitar av sparrisomelett som Yoya hade ställt fram. Lät ganska tokigt men det var gott. I love food.
Imorgon är det onsdag och jag gillar onsdagar, nuförtiden! För jag är numera ledig hela eftermiddagarna FETT SKÖNT.
 
Solen har lyst hela dagen. Det är vår och jag känner kommer att den här helgen kommer bli fet. Ser framemot att dansa till all härlig musik som spelas på klubbarna, mmmm can't wait!!! 
Såhär ser det ut när man parkerar här borta, alltså på både fram- och baksidan av bilen. Vi parkerar tätt som sillar i konservburkar eller vad det nu är man säger, haha. Så jag kommer vara kungen hela dagen på att parkera när jag är hemma i Svea. 
 
NU; dricka upp mitt te och kolla på OTH. 
 
Un beso.
 

the fabulous life of j.fo

Eller inte. 
Idag, efter att ha lämnat de små på skolan, så åt jag frukost sen återgick jag till sängen och sov i två timmar. Sedan dess har jag rört mig fram och tillbaka mellan sovrummet - köket - toaletten. Har druckit litervis med vatten hela dagen så jag måste springa och kissa hela tiden. Så just nu är jag rund och vattenfylld. Charmig:)
Tur magen återgår till vanlig form ganska fort efter att jag börjar röra mig igen. Det har regnat más y menos hela dagen så det har verkligen varit grått och tråkigt. Runt 18 gick jag till apoteket och köpte ibuprofena, typ alvefon, och några vidriga strepsils. Sen gick jag till el centro médico och bad dom kika i min hals. Praktiskt ju. Så hon ba: Sätt dig där så kommer dom och ropa upp dig! I Sverige får man ju vänta 1 vecka innan man får en koll. Hursomhelst, satt mig på en stol och där fick jag sitta. 1,5 timme väntan med massa otåliga katalaner som gnällde. Kanske den tråkigaste 1,5 timmen i hela mitt liv. När hon tillslut ropade upp mitt namn så kikade hon om jag hade feber osv, hade jag ej, som tur var. Sen kom hon med den fruktansvärda trästickan som alltid ger mig panikkänsla. Men hon skulle bara kolla om jag hade inflamation eller hur det nu var, hon stack alltså inte ner pinnjäveln i halsen så man får spyreflex. Tack och lov. Jag var ba röd och hon skrev ut nå tabletter åt mig som jag hämtade på apoteket sen. Nu har jag tryckt i mig mat och yogurt, känns bra i halsen, och ligger och funderar ba. 
 
En grej som verkligen suger är att jag inte kan gå ut och festa imorgon och fira Sandra. Hade verkligen sett fram emot det. Så jag är inte på bästa humöret. 
En annan grej. Imorgon, lördag, ska en grupp från flickans klass komma hem hit och de ska sätta igång med ett projektarbete om ryggradslösa djur. Lördagmorgon alltså, kommer bli en kanondag känner jag redan nu. Hoppas dom lär mig om ryggradslösa djur också. Vill så gärna lära mig allt om det:)
 
Funderar på att stanna uppe hela natten, så jag kan sova hela dagen? Det är ju så skönt att sova på dagtid!! 
 
 
Juste, man kan köpa receptfritt antibiotika på apoteket här. Kan man göra det hemma? Hmm.
Nu ska jag, sjuka vidare!
Adiós
 
Bjuder på ett fint collage från dagen:)
 
 
 

f*ck

Dagen och gårdagens mest använda ord.
Torr i halsen, hostig, slemmig, arg. F-u-c-k. 
Kommer bli dålig uppdatering nu tills jag är pigg och glad igen. Nu ska jag bara sitta hemma och sura och plugga franska. Bra tidsförtriv. http://www.bonjourdefrance.com.
 
Är så förbannad att halsen strular men kände av det i måndags redan, och efter helgens bravader är det väl inte så konstigt. Men fan jag är sjuk jämt. Förmodligen skiter väl sig helgens planer nu också.
OSTIA PUTA.
 
Adiós.
 

Un jour de repos

Igår var jag väldigt stressad, mer eller mindre hela dagen, egentligen inte av någon särskilld anledning men jag vill alltid hinna med så mycket så möjligt och ser alltid till att ha en tid att passa, vilket jag egentligen inte behöver när jag är ledig hela dagen. Hur som helst, hjärtat har slagit fort och jag somnade som en säl vid 11 och sov tills 7. Utvilad, men med slemmig hals och en röst som en karl hasade jag mig upp i köket för att göra iordning te. Klockan är inte ens 9 och har jag redan druckit 3 koppar, plus kaffe. Rösten är på g tillbaka och efter lite inkletat Vic på halsen så håller slemmet på att lossna. Härligt det lät:) 
Som tur var är onsdagar oftast morfarn som kommer och lämnat kidsen vid skolan så jag kan ligga här i sängen tills 12 om jag vill. Så fort jag skriver en tid blir jag stressad och hjärtat börjar slå fortare så jag ska nog inte tänka alls. 
Gårdagens stressutlösande faktor: Dagsplaner: Ungar - frukost - planera gym - magpass - hem - relaxa 30 minuter innan cykla till Mercadona - var tvungen att skaffa Whatsapp att det hela tog 1 timme och shoppinen blev försenad - hade ingen tid att chilla efter lunchen - skynade mig till träningen för att parkera bilen och stressa på crosstrainern i 20 minuter för att få bort lite energi - springa som en idiot för att hämta ungar - gå till la piscina - istället för att ha 45 minuter när ungen simmar, hade jag istället flickan med mig att min dagliga tisdagrutin blev ändrad.. .blabla... när min plan bryts så blir jag stressad som fan. Måste lugna ner mig lite. 
 
Mitt i allt stress lyckades jag få ihop en förbannad god lunch! Titta ba:
Stekte först på 2 väldigt tunna köttbitar i vitlökspersilja och smör.
Hällde i riven squash och några calamares/bläckfiskrinar.
Lät allt stekas samman så "smakerna verkligen skulle gifta sig".
Hällde på sesamfrön som blev toastade samt soya och en skvätt grädde.
FETT GOTT. Ser ju snyggt ut också tycker jag!
 
Ska snart fortsätta kolla på nyhetsmorgon och göra lite breakfast.
Ska även skriva ut något om Au Pair-sidorna på fejjan om att min familj söker ny au pair till början av juni. Gör lite ont i hjärtat att lämna över mina kids. Men sen börjar nästa äventyr, i april, dvs nu, hade jag planerat (juste, inga planeringar) att fortsätta med min USA ansökan igen. Det blir bra. 
 
MEN NU FRUKOST! 
Un beso.

J'adore les mardis

Buenas,
 
Jag blev så himla sugen på att lära mig mer franska efter diverse trevliga konversationer i helgen. Det är sin dudas, utan tvekan, det snyggaste spåket jag vet! Nästa projekt m.a.o., har dock ingen plan på hur jag ska å till väga määän det löser sig. Ne peut pas être très difficile pour moi. 
Förövrigt så slutade det tillslut regna igår kväll och jag drog ut på en cykeltur, var rädd att jag inte skulle kunna sova annars. Har väl vänt på dygnen en aning denna vecka. Men jodå, efter en sen middag och en kort skype med Louise så var jag otroligt trött och slocknade strax innan tolv. 
Imorse så målade jag och den lille en tiger, inspirerad av min snygga jacka. Fått sjukt mycket komplimanger (säger man så om en jacka?) om den, och jag förstår det för den är så sniiigg. Även om det inte alltid är skitkul när man går ensam om kvällen och två killar pratar bakom en och säger "mmm me gusta el tigre"... 
Mina ungar är ganska roliga. Dom har börjat lyssna på "Queen", och ville absolut spela deras skiva i MIN bil som dom säger, älskar att de säger "tu coche". Den lille hade stenkoll på el Freddie Mercury. När vi spelade "We will rock you" satt de och sjöng i baksätet. Roliga ungar. 
Nu har jag tryckt en god frukost och sipprar i mig dagens andra kaffe för att bli superpigg. Ska snart åka till gymmet och köra ett magpass, det var ju en vecka sedan jag var där! Har tränat mas y menos varje dag, men gymet har jag inte haft tid för. Sååå det ser jag fram emot. Nu har jag också lagat mina träningsbyxor, sydde alldeles själv! De hade gått hål mellan låren, och det var ju inte dåliga blickar jag fick när jag hade dom sist. Wtf har ingen sett lite hud förut eller? 
 
Nu ska jag leta rätt på massa bra övningar.
Adiós.
Svettig dans i helgen har satt sina spår i form av finnar, men såå värt  det!
 
Juste, glömde kommentera rubriken. Ja, jag älskar tisdagar! Ingen stress, och mycket tid för mig själv!
 

Dilluns

Det är måndag men det känns exakt som söndag. Riktiga söndagsfeelings har jag. Känns tråkigt att påsklovet är slut men å andra sidan så blir den här veckan 1 dag kortare, och i helgen ska vi fira Sandra som fyller år. Blir det väder så ska vi festa på stranden, kommer nog bli fett kul. 
 
Idag så släpade jag mig upp ur sängen vid 12, klädde på mig och åkte raka vägen till Llica de Vall, morföräldrarnas hus. Där var båda la familia och los abuelos. Idag var det traditionell katalansk påskmiddag och det var sååå gott. Perfekt brunch, hehe. 
Först; "Para picar", dvs plockmat. Sparristrtilla, paprikaslicer, sallad, baconlindade dadlar (godaste jag vet!) och LAX, lovelovelovelove.
Plato nr. 2: Lamm, fantastiskt gott!!
"La mona", den typiska efterrätten i Katalonien under påsken.
Mina ungar!
 
Igår var det en riktigt chilldag. Louise och jag vaknade runt 14, och jag förberedde lite brunch innan hon var tvungen att sticka till tåget för att ta sig hemåt. Så under dagen chillade jag mest, städade och tog en promenad. Åkte in mot stan senare mot kvällen och drack lite sangria på en balkong med en väldigt fin utsikt över Ramblan och Plaza Cat. Blev massa snack tills jag hoppade på 3:20 bussen hemåt. Gick och la mig vid 04:30 vilket var det tidigaste på den här veckan iaf!
 
Nu hoppas jag att det slutar regna så jag kan åka ut och cykla snart!! 
Är förövrigt jättelycklig för Yoya hade handlat hem 4 ostar + Babybell nu när de kom hem. Min Goudaost tog slut i förrgår så jag var lite orolig att jag skulle få vänta hur länge som helst innan jag skulle få äta ost igen, men tack och lov! 

RSS 2.0