mon dieu!

Vilken jävla helg säger jag ba. Lätt bästa helgen helgen/veckan här, gud vad roligt jag har haft! Gör en liten brief summary av de senaste dagarna och låter de flesta bilder tala för sig själv.
 
 
Fredag: Vaknade upp i skaplig tid, fixade, städade, tränade, lagade mat, osv. Tog det allmänt lugnt. Vid 18 tog jag tåget in mot city och skulle träffa Louise, men hennes trötta buss gick inte så jag fick vänta på henne för mig själv i 2 timmar. Då blev jag lagomt trött och sur så jag trodde inte kvällen skulle bli så bra, men det var ju långfredag så det var sjukt mycket folk på stan så jag kunde fördriva tiden ganska lätt. Längs gatan bredvid La Rambla som jag alltid glömmer så var det ett super Jesus-tåg. Kom svartklädda personer som par på kors, de såg ut som Hogwarts-folk, sen kom Jesus själv. Eller han blev buren. 
När Louse finalmente llegó så gick vi raka vägen till Mc Donalds för dinner, och jag har inte skrattat så mycket på länge som vi gjorde då. Orkar inte dra hela storyn men det blev iaf en supermiddag, 3 små hamburgare med ost till av två och jag fick tillräckligt med energi så jag kunde vara ute hela natten. Sen fortsatte vi till Plaza Real och satt oss där i nån timme och snackade, drack vin samt blev haffade av en promoter som vi bestämde att vi skulle åka med till klubbarna sen. Vi gick tillbaka till McDonalds sen för att använda toaletten och wifi en sväng, men då dök det upp 3 svenska killar som började prata med oss och vi följde med dom till en supermysig bar på en lite mindre gata. Där blev det massa snack också ett glas rosé, lärde mig förövrigt hur man känner igen olika viner, hur man ska hålla i glaset och hur man ser om vinet är lagrat länge eller inte. Synd att jag har glömt det mesta dock.
Jag & Louise hade ju egentligen bestämt med promotern att vi skulle åka med han till klubbarna så vi fick gå in gratis hela kvällen, men vi hade så trevligt med svenskarna att vi skippade det. Istället blev det barhäng, massa snack, och promenad längs typ hela Barcelona. Vi gick ner till havet och jag fick en sån sjuk energi kick när vi stod vid vatten att jag bara skuttade fram tillbaka. Kände mig så levande! Väl tillbax till Ramblan innan vi skulle ta tåget hem till mig så såg jag en ensam stackare som satt ensam på en stol och såg helt förfärad ut. Så jag knatade fram och kollade hur läget var, och det visade sig att killen, som var norsk, hade blivit rånad på alla sina grejer och visste inte vad han skulle ta sig till. Så vi, eller Louise, lånade ut telefon till honom och Oscar, en av de svenska killarna, gav han 5 euro så han kunde köpa nått att käka. Hoppas verkligen det löste sig för honom. 
6:35 satt jag och Louise på tåget hem och aldrig i mitt liv har jag nog varit så trött. Vi såg så slitna ut men det var ändå så sjukt kul. Somnade gott på varsin sida av min sköna säng runt 7:30 och sov som två sälar tills 13 igår em.
Hogwarts nissarna
JESUS
Lyxig dinner! Men seriöst 3 hamburgare med ost, utan bröd dock, fucking jättebilligt och helt perfekt när man ska ut och festa! Ska alltid äta riktigt innan utgång i framtiden, så slipper man bli trött :) 
Plaza Real
 
Lördag:
Trots inte många timmars sömn så var vi ändå skapligt pigga igår, jag och min kvinna. När vi vaknade gjorde vi iordning god brunch sen gav vi oss ut på en solig promenad och jag visade Louise hur det ser ut där jag bor. 
Det blev en himla lång prommis och innan vi kom hem så gick vi in i en djuraffär, dom säljer nämligen hundar i vanliga djuraffärerna här. Hundarna var så otroligt söta, och såg så lyckliga ut när vi kom, det var som att alla sa "pick me" typ. Så söta.
Vi bestämde oss för att göra lite finmiddag sen så Louise dukade och jag stod för matlagningen, som den kocken man har gått och blivit på senaste tiden. Jag stekte korvar (inte direkt svenska grillkorvar utan mer "köttiga" korvar som de har här) och till det mixade grönsaker (sparris, haricots verts, kronärtskocka, squash purjulök, ärtor och nått mer) som jag stekte i soya och vitlök. Allt i samma stora panna. Sen strödde jag på sesamfrön så det blev lite mer frasighet. Sen så fririterade calamares/bläckfisk, mosade en avokado och hällde på extra virgin olivolja och hade de som tillbehör, samt givetvis hermans majonäs. Blev gott som fan. 
Vi blev ändå lite törstiga efter att ha satt på partymusik så det blev en sväng till ett fullpropat Mercadona där vi köpte en flaska Rioja och lite Red Bull och Fanta som vi blandade. Riktigt gott. Jag drack dock typ 2,5 glas vin + 2 glas champange på hela kvällen. I fredags blev det 2 shots och 3 glas vin. Allt ganska utspritt så jag har inte direkt haft baksmälla, behöver verkligen inte dricka för att ha roligt. Så länge jag har gott sällskap och får dansa så är min kväll komplett.
Efter att jag hade dragit en och en annan melodi var vi redo för Barcaaa. Tog sista tåget in också ringde jag samma promoter kille sen i fredags. Vi gick med han till Plaza Real, igen, och satt där och snackade med ett gäng fransmän. Jag är verkligen helt galen i det språk, och roligt nog kommer jag ihåg väldigt mycket från då jag pluggade så det blev en helt del franska snack igår! Innan 2 var vi vid klubben Sotavento, grym klubb med fabulous musik och trevligt folk. När vi inte dansade satt vi i vip:en och drack champange (hur lät det där?) och efter en springtur i Barcelonas underground (dvs i metron) så hann vi med tåget 7:05 imorse. Hade så sjukt kul igår, träffade så trevliga människor, både nya vänner och vänner sedan innan. Älskar den här staden, och stadens uteliv. Så grymt. Nu ska jag ta en prommis i solskenet, ikväll blir det inte utgång, skulle jag tro..
Louise åkte nyss så det är lite tomt utan henne. 
À bietot!
 
 
Gårdagens promenad
Brunch
Middag
Standard McDonalds häng innan utgång.
Sotavento
Lite strandmys vid 6 på morgonen
Pigga på tunnelbanan hem osv
Såhär mår jag idag, trött men je suis très contente de ma vie! 

Viernes santo, långfredagen

Buenos días! Klockan är 13 och i vanlig ordning har jag fortfarande sovoutfiten på mig och har precis ätit frukost. Varför gå upp tidigt när man kan sova hela förmiddagen och härja på nätterna istället? Här lyser ju solen till kl. 18! 
Igår blev det en väldigt lugn dag om man säger så. Jag städade och grejade hemma, sen var jag ute och cyklade och tog en liten PW. Tänkte åka in till stan på kvällen men när jag till min stora förskräckelse insåg att det inte fanns varmvatten i huset och jag inte skulle kunna duscha efter träningen så panikade jag och ställde in mina ospikade planer. Men när jag insåg att det räckte med att klicka på en röd knapp så funkade varm vattnet igen, tack och lov. Men då hade jag missat sista tåget och ville inte åka buss för det kostar pengar he he he he. Men det var tur, för efter 23 var jag jättetrött (hade ju bara sovit 5 timmar natten innan, med ett avbrott efter 2 timmar..)
 
Imorse vaknade jag strax innan 10, men släpade mig inte upp förän typ 10:30. Efter mitt standard kaffe-te-vatten så var jag ännu inte hungrig, och eftersom frukost är det bästa jag vet, så begav jag mig ut på en halvtimmas prommis i finvädret för att sätta igång kroppen lite så när jag kom tillbaka var jag superhungrig och gjorde gooodaste frukosten, som jag gör flera gånger i veckan! 
Åt även lite naturell grekisk yogurt till, så gott. Jag.älskar.fett.
 
Men när jag stod och förberedde denna fantastiska skapelse så lyckades jag spilla ut hela min bunke med jävla linfrön på golvet! Så det var bara att ta fram dammsugaren. Så irriterande.
 
Snart ska jag ut och cykla och få färg i ansiktet, sen blir det påskmys med världens bästa Louise i BCN. Vi har inga planer utan ska "se vart kvällen tar oss", som vi alltid säger hemma i Gävle - vilket betyder att vi hamnar på slick. Men här borta har jag faktiskt ingen aning, ska bli supertrevligt i alla fall! 
 
Nu ska jag kleta in håret i hårinpackning och ge mig ut i finvädret. Har alltså bara inpackning i topparna och lite längre upp, åker ju inte gärna runt med en handduk på skallen ute bland folk.
 
Adiós
Plutmun till dig Veronica :)

Espléndido

Hej och hå!
 
Det är så sjukt skönt med ledighet, finns nog inget bättre. Att inte ha något schema att följa, inga tider att passa (förutom tåg och buss) och inga måsten. SÅ.SKÖNT.LOVE.LIFE. Idag måste jag dock städa lite i huset, vill att det ska se bra ut när familjen kommer hem på söndag. Jag har haft 2 jättebra dagar. I tisdags var det träning, sen åkte jag in till BCN på kvällen och träffade två nu nyfunna vänner, också Au Pairer. De är från Island och väldigt trevliga, easy going and open-minded people. Väldigt glad att jag bestämde träff med dem. Jag var ganska trött på kvällen så tog sista tåget så jag var hemma i lägenheten strax efter 12. 
Igår vaknade jag vid 11:30, gjorde sen frukost och begav mig ut på en ganska snabb cykeltur på 1 timme och avslutade med lite grocery shopping på Lidl, standard. Sen stressade jag ihjäl mig 1 timme då jag skulle hinna duscha håret, packa väska, göra mat, ordna till i lägenheten (lämnar aldrig lägenheten stökig även fast jag vet att familjen är borta. vill inte att se ska komma hem till en svinstia om planerna skulle ändras och de kommer hem tidigare), klä på mig och rusa iväg till tåget. Givetvis tappade jag bort nyckeln och märkte det stunden när jag skulle gå. Då fick jag panik men hittade den tillslut och hann med tåget precis. 
 
VId 17:30 hade jag bestämt date med en annan au pair som nyss flyttat hit, en tysk tjej. Vi satte oss på starbucks och snackade en massa sen gick vi till La Bouqueria och jag glömde kokos som alltid. Hon var väldigt trevlig, alltid kul med nys kontakter! När hon var tvungen att gå letade jag på islänningarna som var i sin lägenhet som dom hyr för veckan. Vi satt inne hos dom en sväng och fixade oss lite, sen gick vi ner mot stan. De hade massa kompisar som jobbade som promoters på La Ramla. Jag var jättetrött först, hade ju hållit igång hela dagen, men då gjorde jag mitt smartaste val på hela dagen - jag köpte en påse cashewnötter! Blev superpigg och jättetaggad på fest, så när deras kompis berättade att vi kunde hänga med till Barceloneta där alla discon är blev jag happy. Vi, (jag och Ellen) åkte gratis buss dit och fick gratis inträde på alla discon och dansade assen av oss i 3 timmar, sen knatade vi hemåt. Hade verkligen skitroligt! Catwalk hade grym musik denna gång och jag fick vifta på höfterna och svänga med håret hur mycket jag ville! SÅ glad att vi valde att följa med. Kvällens finaste kommentar var lätt från en svensk kille som jag träffade, han gissade rätt på min ålder, vilket verkligen ingen gör, med kommentaren :Jag trodde du var äldre först, men du hade ungdomens glöd. Alltså ungdomens glöd, bästa jag hört i mitt liv! Fick en himla massa egoboost igår, sånt behöver man.
 
Runt 4:30 var vi tillbaka i lägenheten, jag sov några timmar sen tog jag tåget hem vid 9 och var i min säng runt 10, skapligt trött. Gick upp 13 och har sedan dess gjort mat, plockat lite, hängt tvätt och skypat med Linnea och Louise. Mår så bra just nu.
 
 
Så, TACK mig själv för att jag köpte den där påsen med salta cashewnötter igår! Hade jag inte gjorde, skulle jag suttit på första nattbussen hem vid 1:15. 
 
Imorgon blir det häng med min beloved Louise, och vad som händer ikväll vet jag inte ännu! Kanske blir party igen! Drack inte en droppe igår och hade svinkul ändå, känns så bra.
 
En god måltid dåå
I förrgår
På Catwalk
BCN nighttime
 
Juste, jag såg verkligen inte framemot min morgonpromenad frn deras lägenhet till min tågstation imorse, men faktum är att det var riktigt harmoniskt. Kl,8 på morgonen så sover Barcelona fortfarande, och det är då man inser hur vacker staden faktiskt är! 
Tomt på turister på annars proppfyllda La Ramla.
Made by Gaudi
 
 
 

You gotta love brunch

Hej och hå,
 
snacka om att jag utnyttjar de dagar jag får sova hur länge jag vill. När jag inte har planer så sover jag verkligen längre än jag behöver. Vilket i sin tur resulterar i att jag inte kan sova på kvällarna! Men det är skitsamma för det är så sjuuukt skönt att sova länge på mornarna. Imorse vaknade jag dock av en stackars hund som gnydde utanför mitt fönster. Grannarna nedanför har en stackare som ofta väcker mig..
De todos modos, jag vaknade vid 11. Gjorde mina morgonrutiner - sätta på kaffe, te och hälla upp ett stort glas vatten. Är aldrig hungrig direkt när jag vaknar utan måste alltid fylla kroppen med lite vätska innan jag kan äta frukost. Men då hinner jag alltid planera vad jag ska äta, och jag äälskar frukost. Eller brunch som det mer eller mindre blir nu när jag sover så länge. Äta frukost nån timme innan lunchtid blir lite weird, för igår åt jag "lunch" vid 19 haha. Jag gjorde iaf min favoritfrukost idag;
Mitt hemmagjorda bröd som jag toastade i stekpannan, en halva med gouda ost och tomat, andra med avokado och gårdagens apelsinmarinerade lax. Såååå gött. Jag lyckades verkligen med laxen igår, samma lax som jag gjorde på vår nyårsmeny (marinerad i apelsin och citron, täckt av dijonsenap, dock utan pistagenötter denna gång) Sen åt jag en liten skål med kvarg, linfrön, kokos, jordnötter och "diet"sylt. Allt kallas "diet" här borta såfort det är snålt på fett (då kompenserar dom å andra sidan med 1 kg socker), fast den här sylten är 100% blåbär och hallon, så jag tycker inte det behövs extra socker på den. 
 
Snart ska jag göra mig iordning och åka iväg och träna lite tänkte jag, vet inte riktigt vad ännu. Måste göra upp en plan.
Bilden blir jätteljus eftersom jag sitter mot fönstret, men det syns även ganska tydligt att jag har fått mina vårfräknar! Cykelturer i solskenet ger resultat. 
 
Lite tidsfördriv:
 
10 saker ni inte visste om mig (eller kaske redan vet)
 
- Jag har fått tvångstankar sen jag flyttade hit; innan jag lämnar huset måste jag gå igenom alla rum flera gånger för att kontrollera att jag inte har glömt något lyse på, sladd, ljus, inte låst etc. Det har hänt flera gånger att jag har fått för mig att jag har glömt plattan på när jag redan satt mig i bilen och åkt ivåg, så då har jag varit tvungen att vända oför att springa in och kolla.
 
- En av anledningarna till att jag tränar så ofta här är för att kunna sova gott om kvällarna. Om jag inte tränar är jag alldeles för fylld av energi att jag inte kan sova, eftersom att jag inte har gjort av med någon alls.
 
- Jag känner att jag inte passar in i den här staden. Känner mig lite mobbad typ, jag är den enda "orginal"blondinen och ingen klär sig som jag gör. Inte konstigt att man får en del blickar och kommentarer!
 
- Varje kväll ser jag fram morgonkaffet. Det är en av dagens höjdpunkter.
 
- Jag saknar min ponny fruktansvärt mycket, och ännu mer när det börjar bli vårigt ute. Då kommer jag att tänka på när utesäsongen började och hur roligt vi hade.
 
- Alla människor jag ser häromkring jämför jag med karaktärerna i Gossip Girl. På gymmet finns det t.ex. en herre som ser exakt ut som Bart Bass. 
 
- Jag är en riktig djurmänniska. Hundar är något av det jag saknar mest här borta, saknar Brutus och Lillis. Visst här finns det gott om ursöta hundar men alla är så väluppfostrade att ingen kommer fram och hälsar.
 
- Jag älskar nötter, det är det godaste jag vet och fungerar till allt. I frukostyogurten, i maten, som mellanmål, som snacks, vadsomhelst! Finns inget bättre! Valnötter, cashew, hasselnötter, paranötter MUMS!! I gymnasiet gick jag alltid till Konsum och köpte nötter som mellanmål.
 
- Jag stör mig otroligt på när folk går jättesakta framför mig och liksom tar upp hela vägen och gör det omöjligt att passera.  
 
- Jag pratar nästan aldrig engelska här borta, eller svenska för den delen. Min spanska är grym och jag får höra det ofta, vilket är väldigt roligt. Jag har till och med börjat svära på spanska och svammlar inte längre på engelska eller svenska när jag blir stressad/nervös eller så. Jag tänker på spanska och föredrar helt enkelt att prata det är borta. Även om det ofta händer att folk svarar mig på kragglig engelska för de antar att jag inte är spansktalande, men då svarar jag på spanska återigen. 

 

Nu ska jag försöka få tag på en tyska som jag nog ska träffa idag. 

Adiós. 


Påsklov

Precis. Ungarna är ledig från skolan. Jag är ensam hemma! Flickan är i London med sin far och mamman och den lille är nånstans på landet och besöker nån kompis. I lördags firade vi Jennifer! Det var trevligt. Först käkade vi på en resturang, La Fianna, där satt vi i några timmar och tjötade. Jag åt nån rätt med tunn tonfisk, avokado, soya och nå salladsblad. Tur jag inte var vrålhungrig. Men det var väldigt gott och smakade nästan exakt som sushi. Sen drog vi vidare till Kulas och vinade och shottade lite, sen avslutade vi (inte alla följde med dock) på en klubb som låg i ett område jag aldrig hade varit i förr! Jag lyckades tappa bort mina vänner efter ett tag och tog nattbussen hem. Jag var trött. 
Idag har jag tränat, sen åkte jag in till city - köpte en cosmopolitan och satt mig på ett café, drack café americano , läste och glodde på turister. 
Under veckan har jag inte så många spikade planer och det känns ganska skönt. Ska träffa Louise och två 2 tyska tjejer någon gång under veckan, samt att Fanny kommer hit i helgen så då ska jag träffa henne! Det var så längesen.
Nu ikväll sen jag kom hem har jag ba skajpat med mamma och chillat. Här kommer lite blandade bilder.
Min mat i lördags.
Om man tar bort strumporna i skorna och byter ut de glittriga klackarna mot ett par
svarta, lägger till lite smycken, smink och hår så var det såhär jag såg ut i lördags.
Min fula, men goda pizza. Har mallorca-korv och gouda ost på. Svingott. Inte mycket som slår den kombinationen. Majorkinska korven är brutal.
Nya tights, hade dom ikväll. Och lillväskan från Palma.
1,8 euro för en fucking cosmo!  Dvs runt 15 spänn!!! Kostar ju hur mycket som helst i Svea. Dock är ju denna givetvis på spanska men ändå.

Den perfekta lördagsmorgonen

Alltså "morgonstund har guld i mun" stämmer sååå sjukt bra. Jag älskar mornar här, speciellt när det är tyst i huset, d.v.s. när jag är ensam hemma. Som varje lördagsmorgon, eftersom jag alltid sover när familjen åker till mormorn och morfarn. Igår kväll var jag dock skittrött, så sömnig att jag var på god väg att däcka vid 22, men höll mig till strax innan 24 för att kunna sova så länge som möjligt idag. Vill verkligen utnyttja dom sovmornar som jag har. Men eftersom jag gick och la mig tidigt resulterade det att jag vaknade kl.9 helt utvilad. Gick upp och gjorde kaffe och te, som varje morgon, och återgick till min säng för att gå igenom alla sociala medier, precis som varje morgon. Sen förberedda jag pannkakssmet. 
Vid 11 ställde jag mig och gjorde min favoritfrukost - kakaopannkakor. Mmm. Så gott och sjukt mättande.
Njöt av min mumsiga breakfast samtidit som jag lyssnade (och gör fortfarande) på turkmusik och kollar på Alanyabilder. Drömmigt. Älskar att inte behöva stressa på morgonar utan att kunna ligga i sängen i timmar å ba chilla. Om en stund ska jag ut och cykla, sen komma på nån outfit att ha på mig ikväll. 
 
Jag saknar Alanya och TUrkiet så otroligt mycket at this very moment. Lär nog lösa det. :)
Hasta luego,

Exhausted

Jag är helt slut. Ligger i min stora säng och ba stirrar in i skärmen, huvudet på sne på en av mina 5 kuddar och astränger mig sjukt för att kunna stava. Jag är slut. Imorse åkte jag och kompismormor iväg på äventyr. Först åkte vi till la zona alta de BCN, de vill säga där överklassen bor. Så sjukt lyxiga villor, men alla var så covered by höga ööh murar,väggar? Minns inte svenska ordet. Hur som helst, fett gömnda för att man inte ska kika in i husen. Blev därmed inga bra bilder. Sen åkte vi till ett fett köpcentrum som ligger i delen av Barcelona där det inte finns så mycket turister, helt underbart område. Och köpcentret var marivilloso, dit ska jag absolut åka igen. Kanske under påskveckan, L'illa hette det. Betyder ön. Har saknar malls mycket, första jag besöker här i Catalonia faktiskt. Så comfortable med alla butiker på samma plats. Hann inte gå lös så mycket idag men det blev iaf 2 små söta toppar och skitsnygg jacka. Så nöjd med dagen. Muchísimas gracias de todo el día! Estoy muy contenta.
Asså så trött. Här kommer lite bilder.
Fräschaste delen av Barcelona jag har sett hittills. Fantastiskt behagligt utan så mycket turister som på Plaza Catalunya.
Huset nedan är ett av alla lyxhus vi gled förbi i la zona alta. 

Ya está la primavera!

Lillördag! Vanligtvis brukar onsdagar inte vara min favoritdag på veckan här borta. Mycket åka fram och tillbaka och jag brukar vara trött. Men inte idag! Värsta jättebraiga dagen, som igår. Igår var jag ledig nästan hela dagen, så jag passade på att ta en lång cykeltur i finvädret och kom riktigt långt bort, ut på landsbygden! Fin natur och det doftade vår och häst! Hittade ingen häst dock, bara spår av dem. Såhär såg det ut bl.a;
Fint.
 
På kvällen var det la piscina samt träning. Sov helt okej inatt, vilket jag inte gjorde natten tills igår. Alltså jag vet inte ens om jag sov något alls. 
Idag hade jag ungarna hemma vid lunch och när maten var uppäten tog supernannyn med sig ungarna ut i lekparken. Uppskattat, som vanligt! Dom skötte sig så himla bra idag. Då blir jag på bra humör. Jag var ledig hela eftermiddagen och hade därför mycket tid att fördriva. Eftersom att familjen nu och fortsättningsvis kommer att komma hem sent på onsdagar så passade jag på att förbereda middag till mig själv så jag kunde käka tillsammans vid dem sen. Oj jävlar var jag lyckades med maten, heelt sjukt. 
Stekte små fina köttbitar i vitlök, tomat, gullök & soya, sen hällde jag bort grönsakerna och lät kötet puttra i drygt en halvtimme på svagvärme. Hällde sedan på mer soya samt blandade i grädde och mjölk + lite mandelmjöl för att göra det tjockare och gjorde en sås av allt. Hällde i några jordnötter och sparrisbitar också. Jävlar i mig vilken smaksensation. Åt det tillsammans med "vitlöksstekt" squash och gullök och lite sesamfrön. Samt lite kvarg för att neutralisera, hade i mycket chilli så det blev riktigt spicy. Men O-M-G. Det var så sjukt gott att jag inte ens kom på tanken att ta en bild. Fattar inte var dessa skills kommer ifrån. Har lyckats laga fantastiskt kött flera gånger nu de senaste veckorna. Så nöjd.
Imorgon blir det nog tapaskäk i BCN sen continuará som vanligt varje torsdag.
Juste, vårdagsjämning idag. Älskar vädret nu. Kvällarna är så våriga och ljusa. Cyklade lite genom stan nu i eftermiddag (älskar min cykel<3) och det var sååå härligt. Märks att jag har fått vårkänslor! Bara för det blir det väl åska, hagel och drivis imorgon. Men vad gör det om hundra år.
 
Nu ska jag kolla på OTH, Buenas noches.
 

Aktivitetsmåndag

Buenas tardes todo el mundo, ya estoy aquí otra vez. 
Det är verkligen vårigt här nu. Det är inte jättevarmt och det blåser massa, men solen skiner! Jag passade på att utnyttja det då jag tog en cykeltur i solskenet, sen satt jag även och stekte en sväng innan jag skulle hämta kidsen. Känns bra att få lite färg så jag inte ser ut som ett lik som jag har gjort sen jag kom hit. Bloggade inget i helgen för alla planer sprack så det fanns inte så mycket att skriva om. I lördags kväll så drog jag in till city och tröstshoppade lite pga inställda planer. Det var väl mitt största misstag hittills kanske. Vem åker in och shoppar en lördagkväll i BCN? Det var helt proppat med folk överrallt, butikerna är ju öppet sent här jämt (förutom söndagar), så mellan 8-21 på helgkvällarna är det sjukt tjockt. Nååååja jag fick med mig 2 snygga tights iaf. 
Hade testat de här tightsen dagen innan. Så sjukt snygga! Man får fett nice ass i dom också! (Tyckte påsen var minst lika fin som tightsen)
 
Idag hade jag sovmorgon pga att pappan till den lille har varit här sen i torsdag och han skjutsar/hämtar när han är här. Gick upp vid 9:40, sen åkte jag och tränade och tog en cykeltur som sagt. Har fått ett nytt intresse! Yoya har en jättebra cykel här som hon har tagit hit för min skull så den använder jag flitigt. Alltså inte som konditionsträning, glider runt bara. Annat alternativ för promenader, samt att det är väldigt bra under dagtid då jag vill få färg i ansiktet. Igår dock så tog jag ner stödet för jag skulle fota små söta kaniner som stod vid sidan av vägen (djurälskaren), men sen fick jag givetvis inte upp stödet och fick cykla spikrakt hela vägen hem så jag inte skulle sladda åt sidan. Jag var så irriterad. Hur som helst, efter ett benpass så hämtade jag barnen också gick vi till deras första friidrottsträning. Såg så himla roligt ut. 
 
I morgon är det tisdag och jag älskar tisdagar. Ingen stress alls och jag brukar få mycket gjort. På torsdag blir det äventyr med kompis och på lördag ska vi fira fina Jennifer som fyller år. Blir en bra vecka. 
Kaninen.
 
 
 
Innan den ligger på vårt matbord. Men aldrig på min tallrik. Våga vägra kanin.

Onsdag

Hola todo el mundo,
 
Sitter i min säng och njuter njöt av tystnaden, dricker citronte och ba chillar. Familjen kom precis hem, jag var ledig i eftermiddag så har kunnat tagit det superlungt. Fett skönt. Tränade i morse, hade ungarna hemma över lunch, sen åkte jag och handlade lite grejer. På fredag ska jag träffa mina au pair-vänner som jag inte har sett på ett dag, det ska bli trevligt. Lördagen blir det catch up. Har inte så mycket att skriva, dagarna är más y menos lo mismo här borta. Idag har det regnat heeela dagen, jättetrist. Men det är iaf inte kallt. 
Jag har precis slängt in en homemade pizza i ugnen som jag ska trycka lite senare framför OTH. Perfekt lillördag. Har nog aldrig gjort en pizza helt ensam men nu slog jag till. Hade på Yoyas tomatsås, stekta köttbitar som jag förberedda i morse (stekta i smör och vitlök), purjulök och massa ost. Hoppas den blir!! Jag har fått värsta matintresset sen jag kom hit, alltså att laga mat! Har jag aldrig haft innan. Imorse innan jag tränade stod jag och stetke fucking kött till mig själv!? Stekte länge på låg värme så det blev heeelt perfekt. Nästa steg är väl att våga mig på kyckling. Livrädd för att göra det själv.
 
Nu ska jag göra något annat. Hänga tvätt.
Hej och hå
 
Pigg tjej till höger, måndagmorgon :)

Vår!

Hej!
 
Det är verkligen vårigt här nu. I helgen var det strålande sol och 23 grader från fredag till söndag. Jag har redan börjat fått vårfräknar och det är bara mars :)) Förövrigt så har det inte hänt så mycket, därav min dåliga uppdatering. Jag var bara hemma hela helgen, hade så hemskt ont i benet att det inte kändes kul att göra något. Vägrar gå ut och dansa i fucking träningsskor. Hade engelskalektion igår och tjänade lite extra så det var väl en positiv grej med helgen iaf! 
Idag var det intensivmåndag som vanlig och jag trivs. Gillar att ha tider att passa men ändå ha så pass mycket fri tid att jag slipper stressa, och kan istället planera och organisera mig efter ungarnas skoltider! Goood. Har fått en del gjort i dag. Nu ska jag strax gå och värma på mitt goda te och dregla lite över Chad Michael Murray. 
I helgen blir det nog en date med Mina, också kommer min hostmums söta syster med familj från Palma och hälsar på, så då tänkte jag åka och träffa dom en sväng. 
Juste, det smids planer om en liten weekend med sol, bad och fest i slutet av maj! Hoppas verkligen de andra au pairerna kan ta ledigt en dag från kidsen så vi kan åka iväg allihopa.
Nu; OTH
 
Sjukt ocharmigt face men tyckte bakgrunden var fin!
All natural

Que día!

Idag har det varit riktigt vårigt och varmt här! När jag körde till Lidl så stod det 21 grader på mätaren, gick i hoodtröjan hela dagen och jackan fick stanna i bilen. Fantastiskt.
Idag har jag varit kreativ och städat en massa, tvättat, tränat, njutit av vårsolen osv. Har redan fått färg i facet så det känns ju fint. Något mindre fint som följer med detta vårväder är byte av kläder. Shortsen har börjat synats till, men då inte jeansshorts, utan såkallade "småbyxor". Alla killar som tränar har små, korta och tighta cykelbyxor på sig. Vet inte riktigt vad jag ska säga mer om det at this very moment. 
Fick en inbjudan idag av min vän Jennifer som fyller år snart, vi ska hitta på något trevligt typ äta tapaz och ut och dansa! Ser jag verkligen fram emot :) 
Snart är det påsk också, familjen åker bort och jag blir ensam hemma. Ingen fucking aning om vad jag ska göra faktiskt. Jag och Louise har pratat om att åka iväg nånstans men det är ju så sjukt dyrt överallt just då. Får se vad som händer.
Tröttaste inlägget. Men lite uppdatering at least.
 
Buenas noches

Regnig, men bra tisdag!

Ya está! Hola!
 
Nu ligger jag i min fantastiska säng och är mätt och trött. Känns bra. Igår morse vaknade jag klockan 5 och kunde inte somna om, hade då sovit i mindre än 5 timmar så igår kväll var jag så otroligt trött, eller rättare sagt hela eftermiddagen. Så när klockan var fucking 22:20 så släckte jag lampan, somnade directamente och vaknade nästa gång 07:04 av mitt alarm. Fantástico!! Idag har jag varit jättepigg hela dagen, trots att det har varit grått och regningt. No importa. 
Efter att ha ätit frukost och fixat lite så tog jag en prommis till "Verduritas", det är en affär med bara ekologiska & biologiska grejer, allt möjligt. Känns så nice att handla på sånna ställen! Dyrt javisst men fett värt. Köpte kakao (fanns bara desnatado, alltså utan fett!! De är så fetträdda här borta, stör mig otroligt mycket), hasselnötssmör (MUMS), cocoschips och sesamfrön. Brände fint i plånboken. 
Sen gick jag ut och intervall sprang, har börjat med det nu, springer 1 minut, går 1 minut, i 30 minuter. Gör ont så innihelvete (perdon) men nu tänker jag byta strategi och springa korta lugna intervallpass och se vad som händer. Tänker inte låta benen vinna, blir inte bättre hur myckt jag än vilar. Nu äre blod, svett och tårar (bokstavligt).
..Sen gjorde jag lunch och packade ihop alla grejer, åkte och tränade magen osv simträning med den lille osv. Same old. Lite roligt iaf att två ikllar på gymmet viskade om mig när jag stod bredvid "swedish!" sa dom, sen sa den ene lite tyst "pratar du svensk", å ja ba "pratar du med mig?". Han hade alltså jobbat i norge och snackade lite norsk. Deijlit. 
 
Så vad har hänt sen sist? Helgen var lugn, gjorde massa vettigt utan att spendera pengar. Känns bra. Städade, bytte i säng, kollade OTG. Fabulous life of an Au Pair. Ne men jag mådde fortfarande inte 100% och då har jag inte lust att gå ut och roa mig, inte när jag känner mig lite smårisig. I söndags åkte jag in till stan dock och träffade Peter som var där och jobbade. Trevligt. Fick prata svenska för första gången på ett bra dag. Händer sällan när jag tänker efter?
 
Nu ska jag kolla på OTH. Här kommer lite blandade bilder från de senaste dagarna.
Husen som ligger i ett lite flashigare kvartér, eller på en stor kulle, en bit ifrån vår lägenhet:
Helt OK.
Barceloeta, Barcelona <3
Moi esta manana.
 
Buenas noches!

-

Det regnar som fan.

Lördag

Hej och hå,
 
livet är inte så händelserikt här borta at the moment. När jag är förkyld föredrar jag att göra absolut ingenting, inte anstränga mig minsta lilla för att bli pigg så snabbt som möjligt. Igår så kände jag mig ändå rätt så pigg så jag tog en timmes promenad upp till ett "lyx-kvarter" som ligger knappt 1 km härifrån. Husen var feeta, riktigt lyxiga. Tog några smygbilder på några hus men jag orkar inte ladda upp dom på datorn. Resten av eftermiddagen/kvällen låg jag bara i sängen och glodde på OTH, helt slut efter att inte ha rört mig knappt nått på en vecka. Imorse när jag vaknade var näsan täppt som vanligt, och jag var trött och på dåligt humör. Men sen så började jag kolla igenom bilderna som kommit upp på årets studentkryssning, och jag minns att vi hade så sjukt roligt, så då blev jag på jättebra humör! Ska snart ge mig ut på en PW, gymmet får vänta nån dag till. 
Fräscha, morgontrötta bilder på mig idag. Stylat hår och så :)
 

RSS 2.0