Jueves

Buenas,
 
klockan är snart 22 och jag är skittrött, ska snart slå på en film och tända mitt efterlängtade vaniljljus. Köpte mig ett ljus igår som jag har tänkt göra i flera månader men ba inte orkat. Och när jag väl skulle slå till och tända det och ha lite mysbelysning framför "Sweet Home Alabama" igår, då hade man ju givetvis ingen tändare :) Men nu är det problemet löst.
 
Idag blev det lite impulsutflykt med mormorn. Hon ringde mig i veckan och ville umgås, catcha up lite, eftersom vi inte ses så ofta, så då besämde vi för att quedar juntos hoy (att vi skulle ses idag). Men istället för marknaden så åkte vi in till stan och hon tog med mig till La Sagrada Familia! Barcelonas kanske mest populära sevärdhet som jag inte hade sett. Jag är inte så mycket för turistattraktioner, men detta en riktigt imponerande byggnad. Blev helt stum när vi kom in, det var verkligen inte i jämförelse med någon kyrka jag tidigare har sett. Grymt häftigt. Behöver jag säga att japanerna went crazy around there? Japarna + deras kameror älskar Barcelona verkligen. De är överallt. När jag var hemma igen var det torsdagsrutiner som vanligt - la piscina med Arnau.
 
Orkar inte skriva mer nu, fett trött. Skypade nyss med min fina bitch från bryvägen som jag saknar så väldigt mycket.
Buenas noches.

Martes

Gud vad jag uppskattar tisdagmornar, när morfarn lämnar kidsen och jag är ensam hemma från 08:20. Kan göra precis sånt som jag vill som inte barnen ska se; d.v.s äta frukost i sängen & titta på nyhetsmorgon (standard) och ligga och sega fram till 10, bara för att jag kan. Fabuloso. Vid 14 hade jag afrollatina dans. Än en gång var jag den enda som knappt hade fått upp pulsen medan de andra flåsade och svettades som om vi hade sprungit en mil. De hade t.o.m. handdukar med sig. Alltså det är inte ens fart! Jag jäspar mig igenom passen! Blir helt klen alltså. 600 fucking spänn har jag betalat. Det är mycket koreografi, hur man ska andras, och att utföra rörelserna nogrant. Spänna magen vid rätt tillfälle osv. Känns faktiskt lite i magen nu. Fast det var innan jag åt kakor och varm choklad...
What else. Jo.
Två grejer:
1. H&M i Barcelona är så jävla kasst. Visst kläderna är bättre än hemma, finns mer att välja på, men resten då! Finns inget torrshampoo, dust it, bra smink osv. Allt sånt där basic som alla köper på HM i Sverige för att det är billigt och bra. De har inte ens fucking hårborstar? 
 
2. Jag såg en sån sorglig grej idag. Eller tragisk? På McDonalds vid La Ramla så har de en hiss precis bredvid ingången för de som sitter i rullstol och så. Men idag såg jag en väldigt överviktig man som satt i rullstol, och skulle in och käka på donken. Så illa!! It just doesn't make sense to me. Kraftigt övervik som gör att han inte kan gå, sen ska han in och äta på donken! Som att det gör saken bättre.
 
Dagens facelook då:
Skoja.Klart jag inte sitter hemma vid datorn i linne och utsläppt hår. Har flotthåret uppsatt i en knut och en gammal kofta på mig. Men vad gör man inte för bloggen?
 
Buenas noches
 

Lunes

En tranquilidad, finalmente.
Måndagar är stressiga dagar. Här var dagens schema: 
 
07:04 ; uppstigning (varje dag samma tid)
08:40-09:00 ; lämna ungar
09:30-11:40: frukostera, hacer las camas (göra nytt i sängarna? wtf heter det?  sacar las sábanas.. byta i sängarna?) förbereda lunch, tvätta sängkläder..
11:40-12:30 ; svettas
12:40-15:00 ; lunch med ungar, lämna ungar
15:00-15:40 ; stresshandla på lidl, tappa burk på golvet som fick sönder och allt innehåll hamnade på golvet. (löste dock situationen mycket bra, genom att betala mina grejer och gå. ingen såg nått. BAD GIRL!)
16:00-16:50 ; svindåligt armpass, svära lite.
17:00-18:15 ; hämta den lille på skolan, fördriva tid på bibliotek, hämta flickan på la tallaret
18:45- nu ; kvällsmat, relax. 
 
Jag åker fram och tillbaka. tur jag inte betalar bensinen, om man säger så. Imorgon ska jag in till stan och dansa afrollatina. Måste hinna in till HM först och köpa torrschampoo. Mitt hår klarar inte av detta vatten. Det är skitflottigt efter 2 dagar, jag som aldrig haft problem med flottigt hår. Jag kan inte visa mig utan diadem ser så jävla äcklig ut. 
Juste, när jag och den lille var på biblioteket så hände en skojjig sak. Vi läste böcker som vanligt. Han hämtar; jag läser (alt. hittar på, alltid katalanska böcker) Plötsligt tar han fram denna bok och vill absolut läsa den också. Jag hade flera mammor bredvid mig och skulle alltså förklara för den lille vad denna bok handlade om. Lyckades smygfota lite. Såhär såg boken ut:
Jessiefo hamnade i en av sina obekvämaste sitser sen jag kom hit. Arnau såg så frågande ut när jag inte kunde låta bli att fnissa.  Mamman har berättat för mig att 3åringarna (!) har börjat med att lära sig hur ett barn blir till. Det skall börjas i tid, som man säger. 
 
Adios.

Intensivitet

Igår somnade jag alltså innan 23. Helt fantastiskt. Sov till fucking 9:30, så därför var jag helt borta i morse. Kände mig som en zombie när jag bokstavligen hasade mig fram till köket. Egentligen är det alldeles för mycket sömn för mig, men eftersom det var lördag och finally sovmorgon så tvingade jag mig att sova längre. Vaknade nämnligen utvilad vid åtta. 
 
Jag åt frukost i sängen och tittade på Nyhetsmorgon. Bästa. Sen åkte mamman och den lille till morföräldrarna där de ska stanna tills imorgon, så jag är ensam och det känns fantástico. När dom hade åkt så drog jag till gymmet och brände onödigheter, och sen jag kom hem har jag varit riktigt intensiv må jag säga. Tvättat 3 maskiner, bytt i min säng, hängt tvätt, tinat massa skaldjur som jag ska trycka lite senare, samt tvättat hyllan i mitt rum + golvet. Måste säga att jag är brutalt nöjd med min insats. Personligen tycker jag det är skittråkigt att läsa om när folk har städat, men eftersom att det är (eller var) inte något av det jag brukade göra så ofta, så är jag fett nöjd. Kolla bara hur fantastiskt bekväm min säng ser ut:
Däremot så är det ju inte helt matchande med beiga kuddar + täcke med ett korall/lila vad-det-nu-heter och en stor fet kudde. Men grejen är att när jag kom hit första natten höll jag på att svimma när jag såg att det låg 2 platta kuddar i min stora 136 (konstigt mått) säng, så jag var tvungen att hämta 3 till.. därav omatchning. Fattar inte hur folk kan sova på 1 fucking kudde! Kidsen har 1 var! Nog för att man bara har 1 huvud, men dios mío alltså.
 
Nu ligger jag och relaxar på övervåningen, snart ska jag gå ner och göra lunch. Jag är dyngtrött och seg, men fett nöjd över tillvaron. Ikväll blir det lugnt, men nästa helg tror jag det blir festligheter. Det blir bra. Våren är här (iaf för en svenska) så jag börjar få tillbaka mitt partysug och min livsglädje typ. Det lät ju fruktansvärt men jag hatar mörker och vinter och blommar alltid upp när det börjar bli ljusare.
Här sitter jag och ler för mig själv. 
 
Adiós

Totalmente agotada

Precis som rubriken lyder. Jag är helt slut. Har varit på stan hela dagen med Mina och promenerad en massvis, givetvis bar jag klackar och det får jag sota för nu. Seriöst jag har aldrig varit tröttare i mitt liv. När jag kom innanför dörren fanns det champinjonrisotto och helvete vad det satt fint. Samt bröd med en kryddig Mallorca-korv. Nu så. Nu känns det bra. 
Fredagen blev ju bra tillslut. Imorse var jag lite förbannad då alla planer sket sig och jag kände mig på riktigt fett ensam, men det löste sig. Åkte in och tog en kaffe med Mina på El Raval, sen visade hon mig hennes finfina lägenhet också promenerade vi i Parc de la Ciutadella. Barcelonas Central Park typ. Innan jag åkte hem så gick jag och köpte färsk cocos såklart, sen satt jag mig på tåget hem. 
Imorgon ska jag SOVA. 
Slutas aldrig faschineras av dessa avokados(?)
Köper alltid take-away tacos (dom kallar det iaf tacos)
Parc de la Ciutadella
Invigde min snygga tröja från Palma
Finns en del spännande hus
 

Jueves

Buenas, 
 
Imorse var det bara jag och den lille, nu vet jag más y menos vilka trix jag ska ta till för att han ska bli på bra humör. Idag lekte vi katt. Jag kallade honom "el gatito" hela morgonen och det tyckte han var mycket roligt. Lättroad unge :) Sen jag kom hem har jag bara tagit det fett lugnt. Så skönt. Tog en kort prommis till El Día (låter fult att säga "matbutiken" hela tiden, men jag kan ju inte säga ICA som jag är van vid) och handlade hem lite nödvändigheter. Bl.a. detta: Queso fresco. Bland det godaste av desserter som finns här! Spanjorerna är ju hälsonissar, deras efterrätter är lixom yogurt med frukt. Men det finns, förutom tusentals olika yogurtar, även massa sorters färskost. Jag älskar ju keso, kesella och sånt så för mig är det toppen. Här är inte Cottage cheese/keso så vanligt, quark däremot finns det gott om, det äter jag varje dag. Men denna gobit som ni ser på bilden här nedan, är en riktig höjdare (fulaste ordvalet) Den har en ganska fast konsistens, lite mozarella feeling, och smakar sött, även fast den inte innehåller socker. Jävligt god. Jag brukar strö på cocos och kanel. Mmm.
 
 
Jag är ledig fram till 17:30 och det är helt fabulous. Imorgon är det fredag, sen lördag vilket betyder sovmorgon! Jag har ju ingen sovmorgon längre mitt i veckan så helgerna är underbara. Gillar faktiskt att jag stiger upp 07:04 måndag-fredag, man känner sig mer värd helg då när den finally kommer. 
 
En till grej som är nice är att jag har träningsvärk :)
 
Adios

Ungar

Barn är inte som oss vuxna, ungdomar. Dom är mycket intressanta varelser och det går inte alltid att förklara deras handlande. Spännande det där med barn. Eftersom jag på senare tid har blivit med 2 så har jag fått uppleva mycket nytt, sett från en liten varelses ögon. 
Jag är ingen utbildad dagisfröken (DET HETER DAGIS, Y YA ESTA!), men som den supernannyn jag e så har jag faktiskt min egen filosofi och teknik kring hur man ska hanteras med dessa små. Exempelvis, jag tillåter inte ignorans. Med andra ord, när någon säger nått, så svarar man på tilltal. Man svarar "hej" om så är fallet. Liten eller stor, men man svarar. Med tanke på att jag är på skolan minst 2 ggr varje dag och ser alla föräldrar och deras kids, hur de hanterar de små, så får jag en väldigt tydlig bild på hur olika föräldrar/barn fungerar. Intressant är det. Gillar dock inte när vissa föräldrar slår till sina små, eller låter dom spy utanför skolgården för att sedan gå raka vägen in i klassrummet för att de inte har någon barnvakt osv. eller varför inte spy lite innan man knatar in på simlektionen? Jag har sett en del. Tur, än en gång, att min värdmamma är bästbäst. 
 
Pues, idag var det onsdag och en taxidag för mig. Skjuts på morgon/hämta hem för lunch/hämta från la tallaret/hem. Jag har hunnit med att träna 2 gånger. Körde ben i morse, och det kändes väldigt bra när jag tog över benpressen av en man i 30årsåldern och la på 10 kg;);) nu ska jag fortsätta kolla igenom massa gamla Britney-oldies på utube sen kanske sova lite. Imorgon är det torsdag och jag är ledig hela dagen, skönt som fan. 
Tidsfördriv i bilen varje morgon.

Bjuder på lite färg- och bröstbilder en dag som denna, det är ju trots allt lillördag.

Snart sömn

Jag är sådär skönt trött, det känns som jag har varit i skolan hela dagen, pluggat timvis samt tränat. Men icke. 
Imorse lämnade morfarn kidsen på skolan, så jag hade mer tid på morgonen. Passade på att äta frukost i sängen och kolla på nyhetsmorgon, favorit-morgonsysslan utan tvekan. Halv 1 tog jag tåget in till stan och gick raka vägen till Las Ramlas och köpte färsk cocos, precis som alltid, jag älskar verkligen cocos! kokos? cocos! Sen letade jag på cultural centre "Casa Elizalde" där jag skulle dansa "Bataluca". Tack vare google maps så hittade jag det enkelt. Det låg ett stenkast från Passeig de Gracia och 1 minuts promenad från där jag stiger av/på tåget. Perfekt.
 
Pues, den afrollatina dansen var väl inte som Zumba fitness, men det var lite annorlunda och jag har en härlig träningsvärk i magen already. Det var mest fokus på steg och rytmer idag, så ingen högpulsträning. Jag var sömnig när passet var klar. Kul att lära sig någon annan typ av dans, hoppas på mer intensivt nästa vecka så man får svettas lite. De andra var däremot dyngsura av svett . Otränade bitches ;);)
 
Kvällen blev precis som alla andra tisdagar, jag var tillbaka igen vid 4 och sen var det hämtning av den lille, la piscina, hem och äta. 
 
Nu måste jag förbereda english class...pengar pengar pengar pengar..
 
 
PS. Tycker de flesta av er är himla tråkiga som inte ens kan kommentera minsta lilla. Speciellt mina kompisar.

Guld

Underbara eftermiddag. På helgerna är som sagt familjen ofta hos morföräldrarna eller gör något annat helggöra, så då passar jag på att njuta av ensamheten i lägenheten. Även om jag basically är ensam flera timmar varje dag så är helgerna ändå speciella eftersom jag inte måste passa en tid för att hämta/lämna ungar, förbereda mellis och sånt. Nu är det bara chillmode. 
 
Det bästa jag vet när jag är ensam hemma är att sitta framför min älskade macbook och läsa bloggar från folk som bor i Alanya, titta på bilder och bara drömma mig tillbaka, samtidigt som jag har turkisk relaxmusik eller folkmusik i bakgrunden. Dios mío, que momento de disfrutar!!! Jag blir alltid på bra humör när jag tänker på Alanya och Turkiet. Älskade paradis! 
Titta vad glad jag är:
 
Nu när jag är så positiv (aprocecha el momento, jessie!!) så tänkte jag göra en liten lista med stuff som jag ser framemot;
-Våren i Barcelona
-Utekvällar, så jag får använda mina fina skor!
-Min afrollatindans som börjar på tisdag
-Sommar i Gävle
-Ockelbo marknad!
-Sitta på uteserveringar med mina älskade i sommar
-Bli brun (annars kan jag inte ha nya jackan, den är lila-blå, så jag kommer inte kunna använda den för tidigast juni..)
-USA
-Rom i vår (förhoppningsvis!!)
-Att sova ikväll (älskar att sova)
 
 

Palma bildbomb

Jag kände mig som en riktig bloggerska när jag skrev "bildbomd", men jag tog en hel del bilder igår på Palma som jag har laddat upp här. Det var en superbra dag igår, jag är så glad att jag följde med. Fick ett erbjudande om att spendera Augusti månad i Palma hos systern och hennes barn. Skulle inte vara helt fel, men denna sommar hade jag tänkt att tillbringa hemma, om jag hittar något jobb. Men det ser inte helt mörkt ut :)
Vi flög runt 8, 20 minuter senare var vi på Palma flygplats. Det tog ju längre tid att åka till Barcelona flygplats (30 minuter) än vad själva flygningen tog. Vi åkte direkt hem till systern och hennes söta barn, sen fick jag skjuts in till Palma som låg 10 minuter från deras hem. Jag strosade runt hela dagen och ba njöt. 
 
Det är ju verkligen inte högsäsong på Mallorca nu så det var knappt några turister där. Sen var det trökigt väder också men jag märkte inte av regnet så mycket då jag spenderade mestadels av tiden inne i butikerna eller på McDonalds. 3 gånger sammanlagt satt jag på donken! Kaffepaus, drickapaus, matpaus och internetanvändning. Fantastiskt! Jag kom på mig själv med att hamna i ett riktigt shoppingmode, som bara jag kan. Detta har hittils bara hänt på 3 ställen i mitt liv; Norrköping, Uppsala och Paris. Jag glömmer bort allt annat i omgivningen och ser bara kläder, skor och accecoarer. Plockar på mig hur mycket som helst och allt sitter som en smäck. Jag har aldrig varit med om så mycket snygga skor. Alla butiker längs gatorna som var öppna bestod till störst del av "turistbutiker" som hade plånböcker, skor och kläder. Precis som längs Atatürkgaten i Alanya. Pretty much the same i allihopa men ändå inte. I Palma däremot är det kineser som jobbar i alla de butikerna. 
 
Efter att ha spenderat kl.10-18 på stan så hämtade Eva, Yoyas syster, mig. VI hämtade upp morföräldrarna och kidsen och åkte vi till flygplatsen. Jag slocknade nästan direkt när jag kom hem till lägenheten. Åt kvällsmat vid 23 bestående av riskakor, ägg, massa hasselnötter och en yogurtmousse, har nog aldrig varit så hungrig.. Sen somnade jag runt 24 och vaknade 10. Så nu är jag fett pigg.
Här kommer massa bilder, fotade mycket på husen och gatorna för det var så fint!
Här var katedralen, jag såg den från bilen sen räckte det med turistsevärdheter för mig.
Det fanns himla massa mysiga butiker.
Tyckte namnet var lite skojjigt, påminner mig om något...
Hår-fest på donken. Allvarligt talat så tycker jag sådär långt hår är skitsnuskigt.
Färsk cocos, standard.
Kaffepauser. Godaste kaffet i Spanien är lätt på donken.
Första köpet. Blev helt förälskad i den här. Snygg och lite annorlunda.
Leer bara jag ser dom. 130 kr.......
Lycka igen. 95 kr.
Jackans är egentligen lila. 
Allt detta (2 klackskor, 4 t-shirts, 1 jacka, 1 plånbok, 1 linne, 1 par byxor) betalade jag sammanlagt 864 spänn för. Jag tycker det är ett fantastiskt bra kap av mig.
 
Efter 7 timmars shoppingmode var jag trött.
Adios.
 

Viernes, divendres

Hola wapiis, 
 
Ahora estoy descansando en el sofá en Llica de Vall (la casa de los abuelos), y dentro de un rato subiré para mirar una película. Voy a dormir temprano hoy, manana tengo que levantarme muy temprano. 
Idag blir det inget fredagsmys följt av en lång sovmorgon, imorgon måste jag stiga upp fucking 6. Trött redan. Vi ska åka härifrån vid 7, sen går väl flyget runt 8. 20 minuters flight sen landar vi i Palma på Mallis där vi ska spendera dagen. Fint. Jag befinner mig just nu alltså hemma hos morföräldrarna, i huset vi bodde förra året.
Jag håller på att kolla omkring vad jag ska underhålla mig själv med imorgon. Lär väl se någon gammal katedral och något gotisk kvarter, men förutom det ska jag nog satsa på Palmas shoppingutbud. Det blir spännande. Trots att jag kommer utanför katalonien, så slipper jag inte språket eftersom Mallis är katalanskt. Roligare att lyssna på spanska. Dock så är det absolut inte alla här som pratar katalanska heller, men ändå. 
 
Idag har varit en lång dag. Skjutsade de små, sen åkte jag tillbaka hem och var trött hela förmiddagen. Gjorde ingenting vettigt alls, var så slö att jag t.o.m. la mig och tittade på film vid 11. Men efter några telefonsamtal så fick jag en himla energi så då åkte jag iväg och tränade. Promenerade några varv (ingen powerwalk, gick i gubbtakt) runt springbanan (?), eller wtf heter et? Friidrottsplanen? Njöt lite av vårsolen. 
 
Idag var en bra dag, eftersom min cp-renaults knäppa nyckel krånglar så fick jag köra älsklingsnissan hela dagen. Känner mig fett rik när jag kör den.
 
Ska fortsätta turistsöka lite. 

 

Vårig dag

Fin torsdag. Det var bara jag och den lille på morgonen. När jag hade lämnat han på skolan åkte jag hem och gjorde gottisfrukost (älskar frukost! bästa som finns!) sen chillade jag hemma ett bra dag. Duschade, städade undan lite, förberedde lunch (jag är väldigt kreativ! skar upp grönsaker och la de i "marinad" med citrinjuice, vitlök och massa starka kryddor, sen fick de ligga så i en plastburk i några timmar, smakade jättebra efteråt när jag stekte de. Gjorde även en sås, blandade i vitlök, citron, peppar och stark paprika kesella och lät det stå, blev en fett bra sås) Härlig parantes! Anyway, när jag var duschad och fräsch så kom fick jag träningssug, så å fick det bli. För att fortsätta på planeringen, så planerar jag varje träningspass. Med andra ord, jag gör alltid iordning en lista på hur passet skall läggas upp. Så slipper jag hasa runt och fundera över vilken övning jag ska göra nu. 
Idag: 
Rumplyft + vikt på magen
Rumpövning med pilatesboll (eh), ett ben i taget. Då stramar det extra i röven!
Bred benpress
Kliva-upp-på-bänk-med-stång-på-nacken, jobbigt!
Vadlyft
+ Cardio 35-40 min på cykel/crosstrainer. 
 
Allt gick så lungt och sansat idag! Ingen stress. Har kommit framtill att åka lite tidigare på eftermiddagen vissa dagar för att hämta kidsen, samt ta vägen genom stan, mainstreet här borta typ, istället för "stora vägen" som vi svenskar säger. Fyfan för rondellerna här under the rushhours alltså. Inte kul. Tur det finns två alternativ. Tar lite längre att åka genom stan men då är det bara raksträcka, absolut värt det. 
 
Klockan 5 var jag på skolan för att hämta den lille och gå till la piscina som vanligt på torsdagar. När han simmade satt jag på biblioteket och tomé una pausa por 20 minutos. Väl behövligt. Älskar pauser.
 
Just nu sitter jag och chattar med massa lustiga spanjorer/katalaner och jag kom precis på mig själv med att svara utan att tänka, fast vissa skriver till mig på katalanska. Nu kan inte kidsen prata längre prata hemlisar så att jag inte ska höra ;) (de pratar katalanska inom familjen)
 
Pues, nu ska jag fortsätta kika på "Along Came Polly", sen sova. Imorgon fredag och vi ska sova hos morföräldrarna. Äntligen får jag återförenas med älsklingssängen.
 
Buenas noches!
 
Den lille utanför Club Natació (gymet, poolen, friidrottsplatsen, ishallen etc..)
Vårjackan på.
 

Buenos días todo el mundo

Just nu sitter jag i soffan och värmer fötterna. Det är kallt här inne nu. Har dubbla strumpor på mig + filt, känns nästan som jag sitter hemma i Dunderhuset. Gårdagen var inte alls en kaosdag liksom tisdagen. Inget strul. Skönt. 
Idag torsdag så är jag ledig hela dagen då kidsen äter i skolan, så jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Anledningen till att jag typ inte gör något alls nu är helt enkelt för jag vill spara pengar. Om en månad har jag fått 3 löner till + från engelskalektionerna så då ska jag ut och roa mig :) 
 
Det är så otroligt skönt att lämna kidsen på skolan för att sen åka hem och i lugn och ro äta frukost och kolla på Nyhetsmorgon! Love it. Då blir jag lugn i själen. 
Dagens morgon look:
Ser så himla fjollig ut i mitt lockiga hår men vattnet här gör att de blir så! 1 dm kortade och alldeles lockigt! 

Día colapsada

Precis som rubriken har denna dag varit kaos. Den började dock bra, jag låg i soffan i drygt 3 timmar och skickade i väg massa nödvändiga mail, yadayada sånt och prickade av lite på to-do-listan (har ingen men det lät bra att skriva så). Sen åkte jag i lugn och ro till träningen på eftermiddagen för att sedan hämta upp den lilla och gå till la piscina. Inget stress och jag hittade för en gångsskull en bra parkeringsplats kl. 15 på eftermiddagen, händer sällan. Jag hade alltså inte kidsen hemma på lunch idag utan hade hela dagen för mig själv.
Men sen då.
1. Mamman ringer och är arg över att jag inte har stängt av la califacción, alltså värmen. Svindyr el här. Jo visst hade jag vridit på knappen imorse! Men åt fel håll. 
2. Jessiefo och den lille ska precis till att byta om till badutstyrseln när jag öppnar väskan och ser att jag har tagit med flickans gympakläder istället :) Kanonjobbat! Jävlaväskjävel. Samma väska som jag alltid har till poolen men nu hade flickan lånat den och ställt den i hallen. Tröttjessie som inte kollade innan jag åkte. Så ingen pool idag. Bra jobbat J. 
 
Inte min dag. Tur att la madre är så bra. Jag är så glad att jag har henne som värdmamma. 
 
Nu på kvällen har jag fikat på yogurtmousse (godaste skiten) och queso fresco (godaste) och ligger just nu och kikar på en gammal live konsert med Britney ifrån New York. 
 
 
Skriv gärna om ni har några önskemål på bilder eller så som jag kan lägga upp.
Buenas noches. 

Ny vecka!

När jag gick i skolan var alltid måndagar tröttaste dagarna. Ny vecka och långt till fredagen. Nu däremot så är det inte alls jobbigt att stiga upp på måndagar. Jag gillar vardagen här i Spanien. Gillar mina rutiner. Gillar mina UNGAR! 
 
 
Imorse efter att ha lämnat de små i skolan åkte jag och tränade en sväng, sen lunchade vi hemma allihopa. Supernannyn tog även ut de små för premiär i lekparken utanför lägenheten. Älskar detta område! Allt är helt nybyggt och det finns flera lekparker som kidsen älskar. Det var riktigt behagligt att sitta ute i vårsolen;););) och gunga. 
 
Efter ett mycket givande och bra mail från min käre morfar fick jag lite inspiration och åkte jag tillbaka till gymet på eftermiddagen för att göra några "rehab"-övningar. Stärkande för vader och rygg. Brände fint i vaderna. Kändes bra. Och ännu har inte gymkillarna börjat träna benen :) Det är nästan så jag ska försöka ta några smygbilder på dem.. Dock tar jag ju aldrig med mig Iphonen in till själva gymsalen. 
 
Det blev en lååång eftermiddag, då flickan har "bild" och jag och den lille måste vänta 1 timme. Idag var vi på biblioteket. Båda två halvsov i varsin stol mellan alla barnböcker. Det blev inte mycket läsning den här gången. Fast det gör inte mig så mycket, den lille väljer alltid katalanska böcker så jag får hitta på en egen historia på spanska eftersom jag inte kan uttala det som står korrekt. 
 
Här kommer ännu mer omgivningsbilder, på mitt favoritställe!
 
Jag hann sitta i cafeterian en sväng så då passade jag på att fota gymmet som är nedanför.
Cafeterian på "Club Natació" som det heter. Denna tid på dygnet (12), är det tomt här. 
PIGG! 
 
 
 
 

Mat

Rubriken förklarar väl det mesta. Idag var vi allihopa hos morföräldrarna och åt lunch. Mormorn frågade igår om jag ville komma och hennes mat brukar ju inte vara dålig direkt så jag bestämde mig absolut för att åka dit. Kan inte fatta hur en människa kan laga mat som henne! Para picar, alltså som förrätt/småplock fanns det "parmaskinka", ostbitar, oljig slizad paprika (catalan special), lax (KÖPT I VALBO), sallad (tonfisk, vanlig sallad, oliver, tomat, anjovis) fuet (sån där god korv), ost, pan con tomate.. sen som mat var det typ paella fast med pasta istället och alla möööjliga fantastiska skaldjur (jätteräkor, bläckfisk i alla format, musslor osv.) Medelhavsmaten är tveklöst mitt favoritkök! Sen rullade jag tillbaka till lägenheten för att förbereda lektionen lite.
 
Klockan 18 hade jag engelskalektion med det andra kidsen. Jag var helt slut när lektionen var färdig för jävlar var svårt det är att få småkids som är 100% spanjorer att få bort deras spanska ljud och ändra om det till engelska. I slutet var jag tvungen att göra 2 meningar som vi sa 100 gånger för att de skulle uttala rätt. "I'm from Spain" och "You are nice". De var de orden som de ständigt sa fel när vi övade dialog, så då satt jag ihop dom till 2 meningar istället. De vill säga "im" istället för "aj äm" (I'm), "nise" istälet för "najs" och "hi" istället för "hai" (Hi), alltså de uttalar precis som det står fast enligt de spanska uttalen. Sjukt omständigt att få dem att förstå att "i"-ljudet på engelska är bokstaven E och inte I. Tur jag fick 300 spänn :)
 
Imorse tog jag en PW, efter en halvtimme började de ösregna och jag var genomblöt när jag kom innanför dörren. Annars då... eftersom jag har sprungit 2 gånger denna vecka så har jag så ont i benen och ryggen nu att jag inte ens kan jogga minsta lilla. Alltid samma sak. Har inte kunnat sprunga regelbundet sen jag gick 1an på gymnasiet. Nu kan jag springa högst 2 gånger sen är benen helt förstörda och jag får vänta minst 3 veckor innan jag kan jogga igen. Det gör ont även när jag går. Det känns så orättvist att mina ben är så förstörda nu. Gör så inåthelvete ont att jag vill bara gråta och be nån jävel rönka(stavning?) mina nedre ben för att se vad som är fel. Så alla ni som skriver att ni ska ut och springa kan dra. Er vill jag aldrig se. Speciellt inte ni som springer på asfalt i jävlaskitskor och ser så muntra ut. Vänta ni några månader sen får ni kronisk benhinneinflammation och kan aldrig mer springa :) Så då kan vi bilda en krisgrupp.
Nu är jag ledsen.
Hejdå.
 
 

Saturday on my own

På helgerna åker familjen till gamla huset (dvs till morföräldrarna) och spenderar 1,2 nätter där, vilket resulterar i att jag är själv här hemma! Så otroligt skönt. Jag får givetvis sova där jag med men det är ju så fridfullt här hemma när det bara är jag och den bullrande trafiken utanför. Trivs. 
Inatt har jag sovit 10 välbehövda timmar. Jag låg kvar till kl 13 i sängen och kollade på "The Notebook" (tröttnar aldrig!) och åt frukost. Sen tog jag en promenad och fotade lite om omgivningen här (only for u veronica). Ska börja ta mer bilder här borta så ni ser hur min vardag ser ut, inte bara i skriftligt format. 
 
Efter prommisen åkte jag till Llica de Vall (området där jag bodde förra året) och snackade lite med mormorn, skrev ut papper samt lämnade presenterna till henne. Hon blev överlycklig, speciellt över laxen!! Och det tog mindre än 1 minut innan chokladasken var öppnad.
 
Just nu sitter jag och gör ingenting. Njuter av ensamheten kanske. Fick veta att jag skulle "vara beredd på vinter nästa vecka". Undra var det betyder? Frost varje morgon på bilrutan och nollgradigt om nätterna? Fryser redan... 
 
Ser fram emot Palma nästa helg! Blir trevligt. 

No energía

Sitter just nu i soffan och chillar, samt dricker ett fantastiskt pulverkaffe som jag hittade i skåpet. Jag är fortfarande trött, kan även bero på att jag inte sov så bra inatt. Måste väl vänja mig med min säng I guess, när jag fick min nya säng som jag har hemma så sov jag inte heller bra de första nätterna. 

Idag är det tydligen fredag och jag har inte planer. Bara att jag ska göra klart min planering för söndagens engelska klass. Snart ska jag nog sätta på en film och vila en stund. Fett behövligt. Annars har jag faktiskt inte lust att göra något speciellt den här helgen. Promenera runt och lokalisera mig i det nya området kanske. Älskar att vi bor i stan och att det hörs ljud av bilar och annat levande utanför fönstret konstant. Aldrig tyst. 
 
Det känns konstigt att det är vår nu, när det är så långt kvar till sommaren. Åtminstone i Sverige där den börjar (i bästa fall) i juni. I April borde det väl bli lite varmare så jag kan sitta på takterassen och bli brun. Vi har 2 balkonger och FET takterass som kommer bli äckligt het i sommar. Så förhoppningsvis så ser jag inte ut som ett lik när jag återvänder till Suecia i juni. När jag kom hem i julas var jag nog blekare än någonsin. Därför var jag tvungen och hetssola samt smörja in mig med brun utan sol, eftersom att hälften av befolkningen förväntade sig att jag skulle komma hem supersolbränd eftersom jag bor i Spanien. Så för sista gången till alla er ovetande - Jag bor i Barcelona, inte på Gran Canaria. Det är inte sommar här nu, med andra ord jag bor inte i värmen . Och secondly, jag var 100% fakebrun i julas :D
 
Hasta ahora,
 
 
 
 

Vår

Jag har riktiga vårkänslor härborta! Solen skiner och det är varmt. Ser framemot sommaren när jag kan sola på balkongen och terassen :))
Imorse var det bara jag och den lille, då flickan sover hos sin far på onsdagar. När jag hade lämnat honom på skolan åkte jag hem och käkade frukost tranquiamente. Förut åt jag jämt frukost innan ungarna åkte till skolan, eftersom mormorn var hemma och de oftast satt inne hos henne. Nu finns det ingen tid för mig att käka frukost på morgonen så jag häller bara i mig en kopp kaffe och väntar med breakfast tills ungarna är i skolan. Så nu vet ni det för er som undrar :)))
 
Jag var pigg idag så jag drog till gymmet för att köra igenom ett planerat axel- och ryggpass. Efter 30 min cardio så körde jag igång och kände mig riktigt stark till en början. Men sen orkade inte riktigt armarna så som jag hade tänkt. Jag blev skitarg och svor högt när jag inte klarade av att lyfta så som jag ville. Som tur var finns det so far ingen svensk på gymmet att jag kan säga hur fula ord som helst utan att någon bryr sig. Sen insåg jag att jag inte har styrketränat riktigt på nästan 2 veckor så det var förståeligt att jag var lite klen. 
 
Nu sitter jag i lägenheten och jag precis lunchat. SKa planera in söndagens engelskalektion, skicka lite mail sen hämta den lille och åka till la piscina ("poolen" som de säger, men det är simskolan som ligger i samma sportbyggnad som mitt gym)
 
 
Nästa helg ska jag till Mallorca förresten, till Palma! Jag, kidsen och morföräldrarna :) Ska bli mys.
Adios.
 
 

Jet-lag trots samma tidszon?...

Det märks att det är vardag. Upp strax efter 7 och full rulle hela dagen, typ. Jag är så oooootroligt trött. Skulle bara kunna lägga mig och sova när och varsomhelst. 
Idag var jag tvungen att lägga mig och blunda i några minuter och lyssna på thailändsk relax-musik. Morgonen var minst sagt kaotisk. Nytt område och nytt hus gör ju allt minst sagt ovant. Bara det som att åka till skolan är konstigt, nu när jag åker från en annan del av staden och jag kan ta 100 olika vägar, jag måste räkna ut hur länge det tar att köra hit och dit. Sen beror det ju på vilken tid på dygnet man åker också oooom man säger. Om det tar 20 minuter att åka till skolan klockan 8:30, så tar samma väg 7 minuter runt 12. Oklart.
 
De todos modos, fick upp 7:10, allt gick smidigt. Till jessiefo med barn ska till och åka och går ut genom dörren -och stänger den medan nyckeljävlarna givetvis ligger kvar i hallen :)))) Dålig panik. Som tur var fanns extranyklar hos morföräldrarna annars hade jag fått varit utomhos från 8:30-18:15 skönt:) härlig start på dagen:) sen var bilen helt isig och det tog 10 minuter innan vi såg nånting ur rutorna, sen var jag lagomt stressad och körde fel väg så jag var tvungen att åka samma väg två gånger. Ungarna var snälla däremot, tror dom har växt under jul??? Den lille ville kramas och pussas 3 gånger innan han var nöjd och redo att knata in i klassrummet. När vi hade lunch här hemma så lekte vi kur och gömma efteråt, som den supernannyn man är ställer man ju alltid upp och leker. Ibland blir jag själv som ett barn och blir sjukt insatt i leken, typ när Arnau inte kunde bestämma sig vart han skulle gömma sig och Laia hade räknat klart så hon hann se oss, då blev jag nästan lite ilsken när jag hade hittat bästa stället (i duschen). Hittade även ett grymt gömställe - bakom klädhängaren. Jag hängde jackorna över mig så jag såg ut som en klädhängare. Hehe. Man har väl varit med förr. Erfaren.
 
Idag har jag, förutom varit taxi, kock och lekledare: PWat, chattat med massa trevligt folk, plockat och donat, bäddat min säng (den lille sa åt mig att jag var tvungen att göra det......). Typ en vanlig dag med andra ord. Hoppas jag piggnar till snart så jag kan styrketräna. Känner mig lite klen. 
 
Inga bilder idag. 
Adios
 
 

El primer día

Buenas días, 
 
 
Nu är jag tillbaka på spansk katalansk mark och det känns fint. Här är det 15 grader idag och jag går i vårjacka. 
Resan igår gick bra, men jag måste säga att Barcelona flygplats är jävligt trött. Sjukt struligt bara för att hitta till tåget. Men jag kom fram iaf, och nu bor vi ju i lägenheten. Sängen är stor men inte särskillt mjuk dock.. Lägenheten är ljus, stor och fin och jag har hela första våningen för mig själv. De andra sover uppe. 
 
Nu när vi bor mycket mer centralt så kommer inte Yoya längre köra bil till jobbet (hon kommer mitt i barca, längs passeig de gracia), vilket resulterar i att Nissan kommer lämnas hemma på dagarna :) Så idag har jag kört runt på den stora svarta och det är så himla roligt!! Var tvungen att knäppa kort på den. Lyckades hitta en stor parkering precis utanför dörren (flyt).
 
Det är nice när rutiner börjar igen tycker jag. Även om jag älskar att sova hela förmiddagen så blir dagarna lite längre när man går upp 7 och sover vid 24. När jag hade lämnat den lille vid skolan (flickan var hos sin pappa) så åkte jag till Caprabo och shoppade hem lite nödvändigt, sen packade jag upp och gick till Club Natació och sprang en halvtimme. Nu ska jag snart hämta upp mamman vid stationen och sen ska vi till ex-huset och hämta lite kvarglömda grejer. 
 
Lägger upp lite bilder på nya lägenheten. Min blogg börjar se ut som en mäklarfirma.
Smala köket
Vardagsrummet på nedervåningen.
Mysigaste fönstret, som i filmer typ!!
Älsklingen

RSS 2.0